Περιμένοντας τα δώρα της νονάς

Άρχισαν να προμηθεύονται τα αναγκαία δώρα του Πάσχα για τα βαφτιστήρια οι νονοί της περιοχής μας

Μπορεί πέρυσι εξαιτίας του καθολικού lockdown και της ολικής αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων να άφησε τα βαφτιστήρια χωρίς Πασχαλινά δώρα. Την φετινή χρονιά σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» τα δεδομένα άλλαξαν και τα παιδιά θα κρατήσουν τις λαμπάδες των νονών τους και φυσικά θα φορέσουν ρούχα και παπούτσια που είθισται να προσφέρουν το Πάσχα οι ανάδοχοι.

Από το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου ουσιαστικά η εμπορική αγορά έμεινε ανοιχτή, εξαιτίας του εορταστικού ωραρίου, οι νονοί άρχισαν να επισκέπτονται καταστήματα για να προμηθευτούν τα αναγκαία είδη, για την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες στα βαφτιστήρια τους. Λαμπάδες, ρούχα και υποδήματα, τσουρέκια, κουλούρια και διάφορα άλλα γλυκά, είναι σε πρώτη ζήτηση τις τελευταίες ημέρες και θα συνεχίσουν να βρίσκονται μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, όπου θα κορυφωθούν οι επισκέψεις των νονών στα σπίτια των βαφτιστηριών τους.

Οι καταστηματάρχες χαρακτηρίζουν μέχρι στιγμής την κίνηση ικανοποιητική, η οποία σαφώς δεν συγκρίνεται με την περσινή περίοδο, όπου τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά λόγω των αυστηρών μέτρων. Τονίζουν ότι οι παραδόσεις δεν χάνονται και τηρούνται στο ακέραιο, μιας και το Πάσχα είναι συνυφασμένο με την χαρά των παιδιών που προσφέρουν οι νονοί.

Συμπερασματικά τα καταστήματα παιδικών ειδών, παραμένουν και στις γιορτές εκείνα που μεταφέρουν την εμπορική εικόνα άλλων εποχών, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι κινούνται σε επίπεδα προ πανδημίας. Είναι και αυτό συνακόλουθο μιας εποχής περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων, με τους γονείς και νονούς να προτιμούν φυσικά να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους πρώτα, παρά τις δικές τους.

Η υπόλοιπη αγορά μάλλον βρίσκεται ακόμη σε καιρό αναμονής με τους περισσότερους καταναλωτές, να εστιάζουν σε ότι μπορεί να χρειάζονται για αυτές και μόνο τις ημέρες, και από την άλλη να περιμένουν τις ενδιάμεσες εκπτώσεις που ξεκινούν μετά το Πάσχα.