Περιμένουν από το 2017 τις αποζημιώσεις αγρότες των Πελινναίων

Στους αγρότες του Δήμου Φαρκαδόνας και γενικότερα όλου του νομού δεν πιστώθηκαν τα χρήματα των αποζημιώσεων από τον παγετό του 2017…σχετική ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ

Ήταν αρχές Ιανουαρίου του 2017, όταν ο νομός Τρικάλων, η περιοχή της Φαρκαδόνας, η Θεσσαλία ολόκληρη και πολλές περιοχές της χώρας έμπαιναν στην κατάψυξη με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που άγγιξαν τους -18. Χιονοπτώσεις άρχισαν να σημειώνονται από τις 7 Ιανουαρίου στην περιοχή μας, που ήρθαν να επιδεινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες από τις 9 έως και τις 14 Ιανουαρίου, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές στο φυτικό κεφάλαιο.

Ιδιαίτερες ζημιές προκλήθηκαν στις καλλιέργειες ροδιάς και ελιάς, όπου εκατοντάδες δέντρα και στην περιοχή της Φαρκαδόνας καταστράφηκαν εντελώς και στην συνέχεια εκριζώθηκαν. Για τις τότε ζημιές η «ΚΡΗΝΗ LIVE», με τηνπολυετή ειδησεογραφική παρουσία της, μετέφερε τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πελινναίων όπου καταστράφηκαν δεκάδες στρέμματα με ροδιές αλλά και σε πολλά χωριά της Φαρκαδόνας δεκάδες στρέμματα με ελιές. Σε όλο το νομό οι καταστροφές ήταν ανυπολόγιστες καθώς ο πάγος τα είχε καταστρέψει όλα.

Οι πληγέντες αγρότες είχαν φροντίσει να δηλώσουν στον ΕΛΓΑ τις προκληθείσες ζημιές. Ωστόσο από τότε πέρασαν σχεδόν 4 ολόκληρα χρόνια και στους πληγέντες δεν έχει καταβληθεί η αποζημίωση αποτελώντας ένα πλήγμα. Πλήγμα καθώς η πλειονότητα των δέντρων καταστράφηκε και αντικαταστάθηκε στην συνέχεια με υψηλό κόστος.

Το θέμα της άμεσης καταβολής των αποζημιώσεων έφεραν στην Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και Διαμάντω Μανωλάκου, ζητώντας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον αρμόδιο υπουργό να μεριμνήσουν για την άμεση καταβολή των χρημάτων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *