Περιμένουν την πρώτη εξ αποστάσεως εξεταστική πρωτοετείς φοιτητές της Φαρκαδόνας

Οι εξ αποστάσεως εξεταστική για τους 60 περίπου πρωτοετείς φοιτητές του Δήμου Φαρκαδόνας ξεκινά το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και θα διαρκέσει για ένα μήνα ανάλογα με το Πανεπιστήμιο

Πρώτη εξ αποστάσεως εξεταστική θα κληθούν να συμμετέχουν 60 περίπου πρωτοετείς φοιτητές του Δήμου Φαρκαδόνας, οι οποίοι επέτυχαν στον τελευταίο διαγωνισμό των πανελλήνιων εξετάσεων και εισήχθησαν σε σχολές των Πανεπιστημίων της Ελληνικής Επικράτειας.

Νέοι φοιτητές που μέχρι σήμερα λόγω της πανδημίας δεν έχουν μπει στα αμφιθέατρα των σχολών τους και δεν έχουν γνωρίσει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στα οποία εισήχθησαν με πολύ διάβασμα, κόπο, αλλά και άγχος. Τα μαθήματα για τους ίδιους αλλά και τους φοιτητές παλιότερων ετών γίνονται εξ αποστάσεως και μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών λόγω των κλειστών πανεπιστημίων στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού. Κάπως έτσι θα διεξαχθεί και η παρούσα εξεταστική, η οποία θα πραγματοποιηθεί κι αυτή εξ αποστάσεως με ηλεκτρονικό τρόπο από το δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη και για ένα μήνα, ανάλογα με το Πανεπιστήμιο.

Οι εξ αποστάσεως εξετάσεις έγιναν για πρώτη φορά πέρυσι την άνοιξη μιας και τα Πανεπιστήμια δεν λειτουργούσαν με φυσική παρουσία καθηγητών και φοιτητών στους χώρους στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού. Παλιοί φοιτητές και σχολές έχουν εξοικειωθεί στη διενέργεια της εξ αποστάσεως εξεταστικής όχι όμως και οι πρωτοετείς που θα έρθουν αντιμέτωποι με έναν πρωτόγνωρο για τους ίδιους τρόπο εξετάσεων.

Στις εξ αποστάσεως εξετάσεις, θα πρέπει να υποβάλλουν στη γραμματεία του τμήματός τους υπεύθυνη δήλωση μη συμμετοχής. Με την ανακοίνωση του προγράμματος εξετάσεων, θα πρέπει δίπλα σε κάθε μάθημα να φαίνεται η πλατφόρμα εξέτασης και ο τρόπος εξέτασης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *