Περιορισμένες και λιτές οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου

Τα σχολεία θα περιοριστούν σε μικρές γιορτές ανά τμήμα που θα γίνουν την παραμονή της εθνικής επετείου

Και οι φετινές επετειακές εκδηλώσεις στα Τρίκαλα και γενικότερα σε όλη την χώρα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα είναι διαφορετικές σε σχέση με παρελθόντα χρόνια. Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δεν θα διεξαχθούν παρελάσεις, μαθητικές και στρατιωτικές, αλλά το πρόγραμμα θα είναι ιδιαίτερα λιτό και θα περιοριστεί στις σχολικές αίθουσες. Ματαίωση των μαθητικών παρελάσεων να θυμίσουμε ότι είχε συμβεί και την 25η Μαρτίου 2020, εξαιτίας της παύσης λειτουργίας των σχολείων σε όλη τη χώρα.

Τα προηγούμενα χρόνια ανάλογη εποχή στα σχολεία των Τρικάλων και της περιφέρειας παρατηρούνταν «πυρετός» προετοιμασιών για την παρέλαση, καθώς επίσης και των σχολικών εορτών που διεξαγόταν την παραμονή εντός των διδακτηρίων.

Οι σύλλογοι διδασκόντων όριζαν τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες που θα εκπροσωπούσαν το σχολείο τους στην παρέλαση, ενώ σε κάθε σχολικό προαύλιο οι γυμναστές ξεκινούσαν τις δοκιμαστικές παρελάσεις για την διεξαγωγή των κεντρικών παρελάσεων ανήμερα της επετείου.

Φέτος, η προετοιμασία για τον εορτασμό της εθνικής επετείου έχει «παγώσει». Όπως και κατά την έναρξη της πανδημίας οπότε και η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου δεν έγινε, έτσι και τώρα, κατά το δεύτερο κύμα, η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, δεν θα πραγματοποιηθεί με απόφαση της Κυβέρνησης και προκειμένου να μην δημιουργηθούν εστίες μετάδοσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που έχουν στη διάθεσή τους οι διευθύνσεις εκπαίδευσης, στα σχολεία δεν θα γίνουν ούτε κεντρικές γιορτές προκειμένου να μην προκληθεί συνωστισμός μεγάλου αριθμού μαθητών στις αίθουσες εκδηλώσεων.

Τα σχολεία θα περιοριστούν σε μικρές γιορτές ανά τμήμα που θα γίνουν την παραμονή της Εθνικής Επετείου. Μαθητές μέσα από τα ίδια τα τμήματα θα αναλάβουν να αποτυπώσουν τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου μέσα από διηγήσεις, ποιήματα και τραγούδια και να στείλουν τα δικά τους μηνύματα νίκης και ελευθερίας έναντι της σύγχρονης απειλής που συνιστά σε υγειονομικό επίπεδο ο νέος κορονοϊός.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *