Πετρωτό: Τιμή στους ήρωες που πότισαν το δέντρο της ελευθερίας

Τέσσερις συγχωριανούς τους που συμμετείχαν στα πεδία των μαχών του Βαλκανικού Πολέμου τιμούν η διοίκηση και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτού

Τέσσερις συγχωριανούς τους οι οποίοι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας, συμμετέχοντας στα πεδία των μαχών του Βαλκανικού Πολέμου, τιμούν η διοίκηση και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτού «Άγιος  Γεώργιος».

Η διοίκηση του Συλλόγου αποφάσισε να ανεγείρει ένα μνημείο στο προαύλιο της εκκλησίας του χωριού, ως δείγμα τιμής στους συγχωριανούς τους, Παν. Ε. Αναγνώστου, Κων/νου Χ. Ββασιλείου, Στυλ. Δ. Θεοχάρη, Μιχ. Π. Οικονομόπουλο  αλλά και με απώτερο σκοπό να γνωρίσουν οι νεότεροι του χωριού, την τοπική ιστορία και τους αγώνες των συμπατριωτών τους.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τον Κώστα Κωνσταντίνου για την πολύτιμη βοήθειά του για την τοποθέτηση της μαρμάρινης πλάκας.

Όπως είναι γνωστό, ο Α’ Βαλκανικός Πόλεμος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκδίωξη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από την Βαλκανική χερσόνησο. Η διάρκεια του ήταν από τον Οκτώβριο του 1912- Μαΐο του 1913. Σημαντικό επίτευγμα για τη χώρα μας ήταν ότι απόσπασαμε την περιοχή της Μακεδονίας και το μεγαλύτερο μέρος της Θράκης και έληξε με την Συνθήκη του Λονδίνου του 1913.