Πήραν φωτιά οι φούρνοι του Δήμου Φαρκαδόνας

Με σειρά προτεραιότητας το ψήσιμο όσων δεν δύναται να βάλουν στην αυλή τους ψησταριά

Πολλοί από εμάς θα σουβλίσουμε και θα ψήσουμε τα αμνοερίφια την Κυριακή του Πάσχα. Ήδη οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για την Κυριακή του Πάσχα.

Ωστόσο υπάρχουν κι εκείνες οι περιπτώσεις κατοίκων του Δήμου Φαρκαδόνας που δεν θα μπορέσουν να ψήσουν τον παραδοσιακό οβελία στα ξύλα. Οι λόγοι πολλοί με το σημαντικότερο ίσως εκείνων ότι δεν θα έχουν κοντά τους αγαπημένα πρόσωπα, λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα σπεύσουν να ψήσουν τον οβελία στους φούρνους μιας και πλέον δεν λειτουργούν ούτε οι ψησταριές και οι ταβέρνες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν γι΄ αυτό τον σκοπό.

Από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου οι φούρνοι του Δήμου Φαρκαδόνας πήραν φωτιά για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν το σύνολο των δημοτών που θέλουν να ψήσουν το κρέας τους. Ήδη από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ξεκίνησαν τα ψησίματα, αρκετά νωρίς τη φετινή χρονιά, όπως εξηγούν οι φουρνάρηδες της περιοχή μας, καθώς υπάρχει φόρτος εργασίας και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο αυξημένο ενδιαφέρον. Τα ψησίματα θα συνεχιστούν σε πολλές περιπτώσεις έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής του Πάσχα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλες οι ανάγκες. Κι αυτό γιατί το ψήσιμο του οβελία για ολόκληρο τεμάχιο αγγίζει τις 3,5 ώρες ενώ για το τεμάχιο 2,5 ώρες.

«Οι περισσότεροι πελάτες μας, μας ζητούσαν να ψήσουμε τον οβελία τους, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ή και το πρωί της Κυριακής. Αυτό δεν μπορούσε να συμβεί καθώς τα αιτήματα τώρα που είναι κλειστές οι ψησταριές αυξήθηκαν πολύ. Όποτε τηρήθηκε η σειρά προτεραιότητας», σημείωνε αρτοποιός της Φαρκαδόνας.

Βέβαια υπήρξαν και περιπτώσεις πολιτών που θα ψήσουν το κρέας τους στις κουζίνες, μιας και οι οικογένειες τους είναι μικρές και δεν ανέμεναν επισκέψεις.

KRINI LIVE