Πλησιάζει η ώρα της πληρωμής για τους αγρότες

Οι μέχρι σήμερα πληροφορίες κάνουν λόγο για πίστωση του 70% των χρημάτων της βασικής ενίσχυσης την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου

Στην καρδιά του φθινοπώρου ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται να ζεστάνει τις τσέπες των αγροτοκτηνοτρόφων, καταβάλλοντας ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων που αντιστοιχούν στην βασικής ενίσχυση για το έτος 2019. Οι μέχρι σήμερα πληροφορίες κάνουν λόγο για πίστωση του 70% των χρημάτων την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, προσφέροντας μια οικονομική ανάσα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους των Τρικάλων και ευρύτερα.

Δικαιούχοι των χρημάτων είναι όλοι οι ενεργοί αγροτοκτηνοτρόφων.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται να έχει ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες μια ημέρα νωρίτερα και συγκεκριμένα έως τις 23 Οκτωβρίου, όπου και θα δοθεί η σχετική εντολή προς την Τράπεζα για την πίστωση των χρημάτων σε δικαιούχους αγρότες.

Πρόκειται για μια διαδικασία που χρειάζεται ορισμένες μέρες για να ολοκληρωθεί, προκειμένου να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη και αστοχίες κατά την ημέρα της πληρωμής της προκαταβολής του τσεκ των αγροτών.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι αγρότες θα δουν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα για όσους διαθέτουν κάρτα αυτόματων αναλήψεων ενώ για τους μη κατέχοντες τα χρήματα θα είναι ορατά με την ενημέρωση των βιβλιαρίων τους, μια ημέρα αργότερα.

Η επόμενη πληρωμή για τους αγρότες και συγκεκριμένα για το υπόλοιπο μέρος του 30% των προαναφερόμενων χρημάτων προσδιορίζεται για το δεύτερο 15νθημερο του Δεκεμβρίου, με πιθανότερη ημερομηνία την 19η του προαναφερόμενου μήνα.

Τέλος η πίστωση των χρημάτων της συνδεδεμένης προσδιορίζεται για τις αρχές της άνοιξης και συγκεκριμένα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.