Πλησιάζει στο τέλος η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

Στις 29 Ιουλίου ολοκληρώνεται η διαδικασία ενώ στο τέλος του μήνα θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος

Πιστωτικά αλλά και χρεωστικά είναι για μια ακόμη χρονιά για τους Τρικαλινούς τα εκκαθαριστικά σημειώματα των φορολογικών δηλώσεων.

Ένας μεγάλος αριθμός φορολογούμενων γνωρίζει αρκετό καιρό τώρα, αν θα πληρώσει ή αν έχει να λαμβάνει από την Εφορία, μετά την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης. Άλλοι πάλι δεν γνωρίζουν μιας και δεν έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής τις φορολογικές δηλώσεις. Τις τελευταίες εβδομάδες λόγω εκλογών υπήρξε μια κάμψη, καθώς πολλοί μετέθεσαν την υποχρέωση, μιας και είχαν περιθώριο μέχρι και τις 29 Ιουλίου. Πλέον ο χρόνος περνά και οφείλουν να σπεύσουν άμεσα να υποβάλλουν την φορολογική δήλωση. Αναφορικά με την κατάθεση φορολογικών δηλώσεων σε επίπεδο νομού, όπως επίσης των χρεωστικών ή πιστωτικών εκκαθαριστικών κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με αριθμούς μιας και υποβάλλονται ηλεκτρονικά.

Για όσους έχουν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα ο οικονομικός Γολγοθάς αναμένεται να ξεκινήσει από τον τρέχον μήνα καθώς στα τέλη Ιουλίου θα πρέπει να καταβάλλουν την 1η δόση του φόρου εισοδήματος. Θα ακολουθήσουν, όπως εξάλλου έγινε και τα προηγούμενα χρόνια δυο ακόμη δόσεις στα τέλη Σεπτεμβρίου και η τελευταία στα τέλη Νοεμβρίου.

Όσον αφορά τώρα τα πιστωτικά εκκαθαριστικά ξεκίνησε από τον περασμένο Μάιο η πίστωση των χρημάτων που αντιστοιχούν στις επιστροφές. Ωστόσο μεγάλος αριθμός πιστώσεων αναμένεται προς τα τέλη Ιουλίου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των δηλώσεων η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει στην εκκαθάριση των δηλώσεων του Ε9, προκειμένου να υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ του 2019. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου και η τελευταία τον Ιανουάριο του 2020.