Πολλά τα έτη Δέσποτα

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εκλογή του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου

Ξεχωριστή η σημερινή ημέρα για την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών και τον κ. Χρυσόστομο, ο οποίος συμπλήρωσε 5 χρόνια με από την εκλογή του στην τοπική Μητρόπολη.

Ήταν Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015, όταν το Σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Νάση με 48 ψήφους, νέο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών.

Στη 1 περίπου το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου είχε αναδειχτεί νέος Μητροπολίτης, ο μέχρι τότε Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νάσης, πρόσωπο που είχε προταθεί κατά την παραίτηση του κ.κ. Αλεξίου.

Ο κ. Χρυσόστομος είχε αναδειχτεί Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών, με 48 ψήφους, επί συνόλου 79 ψηφισάντων. Στην διαδικασία συμμετείχαν, ως υποψήφιοι, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Γρηγόριος Κωνσταντίνου που είχε λάβει 28 ψήφους και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ειρηναίος Καλογήρου, που έλαβε 1 ψήφο.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας στους Ναούς της πόλης των Τρικάλων και της περιφέρειας άρχισαν να χτυπούν χαρμόσυνα οι καμπάνες μεταφέροντας το χαρμόσυνο μήνυμα. Στον εξωτερικό χώρο της Μονής Πετράκη όπου τελούνταν τότε οι Συνοδικές εργασίες παραβρέθηκαν πλήθος αιρετών της Μητρόπολης μας, καθώς επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης και ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ κ. Κώστας Σκρέκας που είχαν σπεύσει να συγχαρούν και να ευχηθούν τον νέο Μητροπολίτη.

Τρείς ημέρες αργότερα την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Αθηνών τελούνταν η χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Το μεσημέρι της 12ης Νοεμβρίου ο νέος Μητροπολίτης ενθρονίζεται στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, των τοπικών Αρχών και πλήθους κόσμου.

Ευχόμαστε μια Αρχιερωσύνη με υγεία και πνευματική δύναμη.