Πολύ μεγάλες οι ζημιές σε εκκλησίες του Δήμου Φαρκαδόνας

Τους Ναούς επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε τα χωριά Μεγαλοχώρι,  Πατουλιά, Νομή, Φανερωμένη, Πετρόπορο, Αχλαδοχώρι, Κρήνη Γεωργανάδες και Διάσελλο

Στους Ναούς των κοινοτήτων του Δήμου Φαρκαδόνας περιόδευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος, προκειμένου να αποκομίσει μια πρώτη εικόνα γύρω από το μέγεθος των καταστροφών που προκλήθηκαν από το μεγάλο σεισμό και την σεισμική δραστηριότητα των επόμενων ημερών.

Όπως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος οι ζημιές στους ενοριακούς ναούς και τα μοναστήρια της περιοχής μας είναι μεγάλες εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη αλλά ταυτόχρονα και τη συμπαράσταση στους κατοίκους. Όπως δήλωσε οι προσευχές του ιδίου, των ιερέων και μοναχών της περιοχής μας είναι διαρκής προκειμένου ο Θεός να μας προστατεύσει από τον εγκέλαδο και να δώσει ανακούφιση στην απελπισία, στο πόνο και το φόβο. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι σχεδόν το σύνολο των εκκλησιών του Δήμου μας υπέστη μεγάλες ζημιές οι οποίες θα απαιτήσουν σημαντικό χρόνο για την αποκατάσταση.