Πρεμιέρα χωρίς προβλήματα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

Άνοιξαν και υποδέχτηκαν τους μικρούς μαθητές τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όλου του νομού

Μετά από τρεις περίπου μήνες σιγής, το κουδούνι χτύπησε ξανά το πρωί της Δευτέρας στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Τρικάλων. Νήπια και μαθητές του δημοτικού σχολείου επέστρεψαν στα σχολεία για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα μέχρι και τις 26 Ιουνίου που θα ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά.

Μαθητές και νήπια επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες στις 8 περίπου το πρωί της Δευτέρας. Το περιβάλλον που αντίκρισαν στα σχολεία τους, ήταν εντελώς διαφορετικό σε σχέση με εκείνο που άφησαν στις αρχές Μαρτίου, όταν τα σχολεία έκλεισαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Θρανία τοποθετημένα με τις αναγκαίες και προβλεπόμενες αποστάσεις, μαθητές να κάθονται στα θρανία κατά μόνας, προαύλια χωρισμένα ανά τμήμα για να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Ήταν μερικές από τις εικόνες που συναντήσαμε σε σχολεία όλου του νομού.

Στα σχολεία της πόλης βρέθηκε από νωρίς το πρωί ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Γιώργος Κωνσταντάκος, προκειμένου να συνομιλήσει με εκπαιδευτικούς αλλά και εποπτεύσει τα μέτρα που ελήφθησαν βάσει των εγκυκλίων που απεστάλησαν από το υπουργείο Παιδείας. Όπως σημείωσε ο κ. Κωνσταντάκος κατά την επιστροφή των μαθητών όλα κύλησαν ομαλά χωρίς να παρατηρηθεί κάποιο πρόβλημα.

Η προσέλευση των μαθητών τόσο στην πόλη, όσο και στην περιφέρεια του νομού Τρικάλων ήταν καθολική καθώς ένα πολύ μικρό ποσοστό, μηδαμινό θα έλεγε κανείς απουσίαζε από τα σχολεία.

Το ίδιο συνέβη και με τους εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντάκο, κάποιοι εκπαιδευτικοί, ελάχιστο ποσοστό, έκανε χρήση της άδειας ειδικού σκοπού και δεν προσήλθε στα σχολεία. Υπήρξαν και κάποιοι εκπαιδευτικοί που λόγω προβλημάτων υγείας τα οποία τους συγκαταλέγουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, έμειναν στο σπίτι.

Τα κενά αντικαταστάθηκαν από εκπαιδευτικούς των ολοήμερων σχολείων τα οποία δεν λειτουργούν.

Στα σχολεία είχαν τοποθετηθεί αντισηπτικά, ενώ προαιρετική υπήρξε η χρήση μασκών και γαντιών για τους μαθητές. Μάσκες και γάντια χρησιμοποιήσαν εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο λήψης μέτρων.Εκ περιτροπής τα μαθήματα στα σχολεία της πόλης με τμήματα άνω των 15 παιδιών αλλά και για μικρές σχολικές αίθουσες.

Το πρωί της Δευτέρας λειτούργησαν βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.

KRINI LIVE