Προσκλητήριο για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων από σήμερα το βράδυ

Απαραίτητη θα είναι από αύριο η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων καθώς το ύψος του χιονιού στην περιοχή του δήμου Φαρκαδόνας προβλέπεται να ξεπεράσει τα 25 εκατοστά  

Δύσκολες καιρικές συνθήκες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το επόμενο 24ωρο οι κάτοικοι των 18 χωριών του Δήμου Φαρκαδόνας, καθώς προβλέπονται ισχυρές χιονοπτώσεις. Σαφώς οι δυσκολίες θα αυξηθούν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας όταν το θερμόμετρο θα ξεκινήσει θα δείχνει ακόμη και τους -10 Βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία που θα διατηρηθεί για όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας.

Ήδη στην παρούσα φάση, όπως καταγράφει η «ΚΡΗΝΗ LIVE» μετά και την πληροφόρηση που λαμβάνει από προέδρους κοινοτήτων στο μεγαλύτερο φάσμα του Δήμου Φαρκαδόνας, σημειώνονται ασθενείς χιονοπτώσεις, ενώ σε ορεινά σημεία των χωριών, ήδη το έδαφος έχει καλυφτεί μια ελάχιστη, λευκή στρώση χιονιού.

Τις επόμενες ώρες και δη νωρίς το βράδυ προβλέπονται ισχυρές χιονοπτώσεις σε όλο το φάσμα του νομού και του Δήμου Φαρκαδόνας, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες προγνώσεις το ύψος του χιονιού αναμένεται κατά τόπους να ξεπεράσει τους 25 πόντους. Οι προβλέψεις αυτές ωθούν τις αρμόδιες Υπηρεσίες, Πολιτική Προστασία του Δήμου, Αστυνομία και Πυροσβεστική, να συμβουλεύουν τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ σε περίπτωση ανάγκης μετακίνησης, ειδικά από αύριο να χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητα αντιολισθητικές αλυσίδες. Ειδικά τις βραδινές ώρες να αποφεύγεται η άσκοπη μετακίνηση ακόμη και σε σύντομες διαδρομές εντός των οικισμών καθώς η δημιουργία πάγου μπορεί να προκαλέσει πτώσεις με δυσάρεστα αποτελέσματα.