Προβληματισμός στη Φαρκαδόνα για τα σαρακοστιανά

Την Τρίτη αναμένεται να συζητηθεί με ποιον τρόπο θα χρησιμοποιηθούν τα προϊόντα που αγοράστηκαν για την παρασκευή της φασολάδας την Καθαρά Δευτέρα

Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για την Κυριακή αλλά και την Καθαρά Δευτέρα στο Δήμο Φαρκαδόνας, έχουν αναβληθεί, μετά και την απόφαση του υπουργείου Υγείας για ματαίωση, εξαιτίας των φόβων εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ωστόσο τόσο στο Δήμο Φαρκαδόνας, όσο και στους υπολοίπους του νομού δαπανήθηκαν χρήματα για τον εορτασμό της Καθαρής Δευτέρας και την Παρασκευή της πατροπαράδοτης φασολάδας. Προϊόντα τα οποία δεν μπορούν να αποθηκευτούν για πολύ, και σε φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να τα λάβουν πίσω οι προμηθευτές.

Το γεγονός αυτό έρχεται να προκαλέσει τον προβληματισμό του δημάρχου Φαρκαδόνας, κ. Γιάννη Σακελλαρίου αλλά και των αντιδημαρχών, κυρίως εκείνων που είχαν στην αρμοδιότητα τους, τις διοργανώσεις.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΚΡΗΝΗ LIVE μετά το τριήμερο της Αποκριάς, κατά την επιστροφή στα καθήκοντα το πρωί της Τρίτης, δήμαρχος και αντιδήμαρχοι αναμένεται να συσκεφτούν προκειμένου να αποφασίσουν για το πώς θα διαχειριστούν αυτές τις μεγάλες ποσότητες προϊόντων που σήμερα παραμένουν αποθηκεμένες.

Μάλιστα πιθανότατα να συζητηθεί και από τους προέδρους των κοινοτήτων να καταθέσουν τις προτάσεις τους, προκειμένου να καταλήξουν στην πιο συμφέρουσα λύση.

Ποια είναι ωστόσο τα σενάρια που επικρατούν μέχρι και σήμερα και θα πέσουν στο τραπέζι τους διαλόγου;

Το πρώτο σενάριο είναι τα προϊόντα να μοιραστούν στους προέδρους προκειμένου να προσφερθούν σε ευπαθείς οικονομικά ομάδες. Πάντα και σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες ανάγκες που παρουσιάζονται ανά χωριό.

Το δεύτερο σενάριο αναφέρει να αποθηκευτούν προϊόντα που αντέχουν στο χρόνο ενώ τα υπόλοιπα που έχουν μικρή διάρκεια λαχανικά κυρίως να διανεμηθούν και να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των παιδικών σταθμών.

Το τρίτο και τελευταίο σενάριο είναι τα προϊόντα να φυλαχτούν και σε συνεργασία με τους προέδρους να διοργανωθούν μελλοντικά μόλις κοπάσει ο κίνδυνος και ανασταλεί η απαγόρευση εκδηλώσεων, υπαίθριες διοργανώσεις στα χωριά που θα προσφερθούν φασολάδα και λοιπά εδέσματα.

Όλα αυτά τα σενάρια αναμένεται να συζητηθούν στην σύσκεψη προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση.