Προβληματισμός στο ΣΥΡΙΖΑ για τις καθυστερήσεις στα σχολικά γεύματα

Ερώτηση προς τα συναρμόδια υπουργεία κατέθεσαν βουλευτές του κόμματος, μαζί και ο Τρικαλινός Σάκης Παπαδόπουλος

Μεταξύ των οχτώ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που συνυπογράφουν την ερώτηση για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος σίτισης στα σχολεία του Δήμου Τρικκαίων συγκαταλέγεται και ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκης Παπαδόπουλος.

Η ερώτηση υπογράφηκε και κατατέθηκε από τους βουλευτές: Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Γιαννούλης Χρήστος, Καφαντάρη Χαρούλα, Κόκκαλης Βασίλειος, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Πούλου Παναγιώτα, Σκουρολιάκος Παναγιώτης, Φωτίου Θεανώ.

Μια σημαντική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που αποδεδειγμένα έχει θετικά αποτελέσματα για τη σχολική διαρροή, κατά της παιδικής παχυσαρκίας και υπέρ της αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος.

Η υλοποίηση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2015-2016 από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ στη συνέχεια η εποπτεία του προγράμματος “μεταβιβάστηκε” στο νεοσύστατο -τότε- Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που σήμερα υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η στόχευση του συγκεκριμένου προγράμματος αφορά αφ’ ενός στην αντιμετώπιση, όσο είναι δυνατόν, των αναγκών σίτισης των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και αφ’ ετέρου στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην αποτροπή φαινομένων σχολικής διαρροής.

Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους, από το Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» δεν υλοποιείται στα Σχολεία του Δήμου Τρικκαίων, παρά τα συνεχή ερωτήματα των Διευθυντών των Σχολείων και τις διαμαρτυρίες των γονέων προς την αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού.

Στο φετινό πρόγραμμα έχουν οριστεί να συμμετέχουν 19 σχολεία και έχει προβλεφθεί να διανέμονται 1179 μερίδες ημερησίως.

Οι βουλευτές ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς για ποιο λόγο έχει καθυστερήσει η έναρξη της υλοποίησης του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» στα σχολεία του Δήμου Τρικκαίων, ενώ σε άλλους νομούς τα γεύματα μοιράζονται κανονικά, κι αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την έναρξή του;