Ψηφίζεται ο πρώτος προϋπολογισμός Φαρκαδόνας

Η νέα δημοτική Αρχή Φαρκαδόνας φέρνει προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα στο δημοτικό συμβούλιο

Στο δημοτικό συμβούλιο της Φαρκαδόνας έρχεται το απόγευμα της Παρασκευής ο πρώτος προϋπολογισμός και το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της νέας δημοτικής Αρχής Φαρκαδόνας.

Η συζήτηση έχει προγραμματιστεί σε δυο συνεδριάσεις που θα διεξαχθούν στις 6 και στις 7:30 αντίστοιχα.

Πρόκειται για το πρώτο προϋπολογισμό και το πρώτο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων που συνέταξε η παρούσα δημοτική Αρχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο προϋπολογισμός του Δήμου Φαρκαδόνας για το 2020 ανέρχεται στο ποσό των 12.353.937 ευρώ, αυξημένος κατά 1,25 εκ. ευρώ περίπου σε σχέση τον τρέχον. Αναφορικά για το τεχνικό πρόγραμμα έργων το ποσό που έχει προϋπολογιστεί ανέρχεται στα 3.266.947 ευρώ, αυξημένο κι αυτό κατά 331.480 ευρώ που είναι το τρέχον.

Τόσο ο προϋπολογισμός, όσο και το τεχνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με το δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Γιάννη Σακκελαρίου, συντάχτηκαν με την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και το διάλογο, όπως και τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τα κοινοτικά συμβούλια των 18 χωριών του Δήμου.

Στα σχέδια του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος έργων αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Γιάννης Γεωργολόπουλος, χαρακτηρίζοντας εκείνα, ρεαλιστικά, που βαδίζουν πάνω σε πραγματικές ανάγκες του Δήμων και των κοινοτήτων του.

«Προσπαθήσαμε και συντάξαμε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό κι ένα άκρως αναγκαίο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων. Σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηριζονται από προχειρότητα ούτε ο προϋπολογισμός ούτε το τεχνικό πρόγραμμα, γιατί είναι σαφώς καλύτερα από πέρυσι. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων ώστε να φτάσουμε στο σημείο να υλοποιήσουμε το όραμά μας για το Δήμο και όλα όσα δεσμευτήκαμε προεκλογικά, μα θέλει λίγο χρόνο αφού οι τέσσερις μήνες που έχουμε διανύσει είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα.», τόνισε ο κ. Γεωργολόπουλος.

Ο κ. Γεωργολόπουλος συνεχίζοντας εξήγησε ότι ο Δήμος φρόντισε να καλύψει σημαντικούς και αναγκαίους για την λειτουργία κωδικούς. Αναφέρθηκε ταυτόχρονα στην αλλαγή των τακτικών εσόδων του Δήμου που θα βοηθήσουν σημαντικά σε πολλά σημεία.

«Σύντομα όλα θα μπουν σε μια σειρά και θα επιτύχουμε το στόχο μας. Από το νέο χρόνο αλλάζουν τα τακτικά έσοδα του Δήμου. Κι αυτό γιατί υπάρχουν ανείσπρακτα ποσά, τα οποία δεν είναι βεβαιωμένα. Στην διάθεση μας υπάρχουν στοιχεία, βάσει των οποίων βγάζουμε χρήσιμα συμπεράσματα», τόνισε ο κ. Γεωργολόπουλος.