Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Τα εκλογικά αποτελέσματα θα μεταδίδονται το βράδυ των εκλογών από τον ιστότοπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και συγκεκριμένα από την ηλεκτρονική διεύθυνσηhttps://ekloges.thessaly.gov.gr/    

Πυρετώδεις υπήρξαν τη χθεσινή ημέρα οι προετοιμασίες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και στις Περιφερειακές Ενότητες, ταυτόχρονα και σε αυτή των Τρικάλων, γύρω από τις δοκιμαστικές εκπομπές, λήψης και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών της Κυριακής.

Υπάλληλοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Περιφερειακών Ενοτήτων βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό, ελέγχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια προκειμένου το βράδυ της Κυριακής να μην παρατηρηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα κατά την μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Για μια ακόμη χρονιά από το μηχανογραφικό  σύστημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα εκδίδονται τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας της 7ης Ιουλίου για τις εθνικές εκλογές, για τους συνδυασμούς αλλά και της σταυροδοσίας.

Οι Τρικαλινοί, όπως και οι Θεσσαλοί πολίτες, θα μπορούν να εισέρχονται στον ιστότοπο https://ekloges.thessaly.gov.gr/ για την πληρέστερη ενημέρωση γύρω από τα αποτελέσματα.

Με την καταχώρηση στα συστήματα υπολογιστών, από συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η μετάδοση των αποτελεσμάτων θα είναι άμεση [online], για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες (Λάρισας, Μαγνησίας- Β. Σποράδων, Τρικάλων και Καρδίτσας), καθώς το σύστημα είναι σχεδιασμένο να μεταφέρει τα αποτελέσματα άμεσα στον κεντρικό server και στο site (κατά μέσο όρο 1 λεπτό της ώρας μετά την καταχώρησή τους).

Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα – απ’ την ίδια διεύθυνση – και σε κινητές συσκευές (μεμικρότερες οθόνες: τηλέφωνα, tablets).

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας υπενθυμίζει στους πολίτες ότι τα –online–εμφανιζόμενα εκλογικά αποτελέσματα είναι ανεπίσημα. Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται από τα κατά τόπους Πρωτοδικεία και στη συνέχεια ενσωματώνονται στο site της Περιφέρειας.