Ραγδαία μείωση των πρατηρίων υγρών καυσίμων στο νομό Τρικάλων

Έντονη αγωνία μεταξύ των βενζινοπωλών κατά την διάρκεια των εκλογών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης

Στο 50% έχει μειωθεί ο αριθμός των πρατηρίων υγρών καυσίμων τα τελευταία χρόνια, καθώς οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα.

Στο νομό Τρικάλων σήμερα λειτουργούν 45 πρατήρια υγρών καυσίμων, με τους ιδιοκτήτες του να δίνουν αγώνα για την επιβίωση, προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτές της επιχειρήσεις τους.

Σ’ αυτά τα σημεία επικέντρωναν την προσοχή τους, σήμερα, μέλη του Σωματείου Βενζινοπωλών νομού Τρικάλων, τα οποία κλήθηκαν να εκλέξουν την νέα διοίκηση. Οι εκλογές διεξήχθησαν το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Τρικάλων με τους πρατηριούχους του νομού να εκφράζουν έντονο προβληματισμό για το μέλλον.

Οι πρατηριούχοι δυστυχώς δεν πρόλαβαν να χαρούν ιδιαίτερα. Την περασμένη χρονιά μετά από βαθιά ύφεση λόγω της οικονομικής κρίσης, οι βενζινοπώλες είδαν την κίνηση στις επιχειρήσεις τους να αυξάνεται, γεγονός που προκαλούσε ικανοποίηση και έδινε ελπιδοφόρα μηνύματα. Δυστυχώς από τον περασμένο Μάρτιο με την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων άρχισαν ξανά τα προβλήματα. Παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις παρέμειναν ανοιχτές για τους πρατηριούχους αυτό χαρακτηριζόταν δώρο άδωρο καθώς η κίνηση ήταν μειωμένη έως και 90%.

«Η κίνηση στα κατάστημα ακόμη σήμερα είναι περιορισμένη κατά πολύ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς. Στα πρατήρια εντός πόλης η κίνηση είναι μειωμένη κατά 30% ενώ στα πρατήρια των εθνικών οδών περιορισμένη κατά 50%. Δυστυχώς η πανδημία δεν άφησε ανεπηρέαστες τις επιχειρήσεις μας, που έρχονται αντιμέτωπες με πολλά προβλήματα, φορολογικό, υψηλά λειτουργικά έξοδα, ανταγωνισμό που προκαλούν εταιρικά πρατήρια κ.α.», σημείωσε το μέλος του Σωματείου, κ. Αργύρης Παπαθανασίου.

Στόχος της νέας που θα συγκροτηθεί σε Σώμα μετά τις εκλογές είναι η ανάδειξη όλων των προβλημάτων που απασχολούν το κλάδο και η στήριξη των μικρομεσαίων ελευθεροεπαγγελματιών, ένταξη των επιχειρήσεων σε αναπτυξιακά προγράμματα καθώς επίσης και η λειτουργία των επιχειρήσεων με ενιαίο ωράριο.