Σε διεθνή διοργάνωση συμμετείχε ο Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας

Επισκέφτηκαν την Λεπτοκαρυά Πιερίας συμμετέχοντας με χορευτικό στο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης Πιερίδων Μουσών

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης Πιερίδων Μουσών που διεξήχθη στη Λεπτοκαρυά Πιερίας συμμετείχε η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας. Ο Σύλλογος έκανε δεκτή την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Σύλλογος Θεσσαλών Λεπτοικαρυάς παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό πρόγραμμα.

Τα μέλη του Συλλόγου που ακολούθησαν την αποστολή είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια υπέροχη βραδιά γεμάτη μουσικές και χορούς του κόσμου.

Η διοίκηση του Συλλόγου ευχαριστεί τον πρόεδρο του Συλλόγου Θεσσαλών Λεπτοκαρυάς κ. Βασίλη Τσαντίλα καθώς και τα μέλη του Συλλόγου κ. Άγγελο Πάσχο και τη σύζυγό του Κατίνα για την πρόσκληση και την υπέροχη φιλοξενία στο Poseidon Palace Hotel που ήταν και χορηγός. Η Εταιρεία Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης «ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ», φιλοξενώντας φολκλορικά συγκροτήματα από το εξωτερικό και από την Ελλάδα. Το παραδοσιακό φεστιβάλ ολοκληρώθηκε χθες σε συνεργασία της Εστίας με το Ελληνικό εθνικό τμήμα του CIOFF (Διεθνές Συμβούλιο των Οργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού Πολιτισμού και Παραδοσιακών Τεχνών). Το CIOFF λειτουργεί ως επίσημος εταίρος της UNESCO. Το διεθνές αυτό φολκλορικό φεστιβάλ αποτελεί σήμερα κορυφαία διεθνή καλοκαιρινή εκδήλωση στο Νομό Πιερίας, αποσπώντας τον έπαινο, τις ευχαριστίες και τα θετικά σχόλια τόσο των ξένων αποστολών που συμμετέχουν όσο και των χιλιάδων Ελλήνων και ξένων θεατών που το παρακολουθούνΑπό Ελληνικής πλευράς, εκτός από την Ε.Π.Μ. Κατερίνης, έλαβαν μέρος ο Σύλλογος γυναικών Φαρκαδόνας , ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου και η Πνευματική Κίνηση Λεπτοκαρυάς.

Φωτογραφικό υλικό και Βίντεο: Βέρα Γαλατσίδη