Σε ένα δεκαήμερο περίπου οι πληρωμές των αγροτών

Πρασίνισμα, νέοι γεωργοί και η δεύτερη δόση της ενιαίας ενίσχυσης περιμένουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας και όλης της χώρας

Το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου με πιθανότερη ημερομηνία την 18η του μηνός αναμένεται να πιστωθεί στους αγρότες και κτηνοτρόφους η δεύτερη δόση της ενιαίας ενίσχυσης. Ταυτόχρονα στους λογαριασμούς των αγροτών και των κτηνοτρόφων θα πιστωθούν τα χρήματα που αντιστοιχούν στους νέους γεωργούς και στο πρασίνισμα.

Η πληρωμές αναμένονται με αγωνία από τους παραγωγούς καθώς θα αποτελέσουν ικανές για να καλυφτούν πολλές υποχρεώσεις των αγροτοκτηνοτρόφων. Ειδικά για την περίπτωση των αγροτών της περιοχής μας που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Πηνειού τον περασμένο Σεπτέμβριο θα φανούν σωτήριες.

Ήδη οι Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ εδώ και αρκετές ημέρες δουλεύουν ακατάπαυστα προκειμένου να ολοκληρωθούν οι προσπάθειες και να πιστωθούν τα χρήματα πριν τα Χριστούγεννα, όπως άλλωστε συμβαίνει εδώ και αρκετά χρόνια. Σε περίπτωση πάντως που ολοκληρωθούν οι διαδικασίες νωρίτερα δεν αποκλείεται τα χρήματα να πιστωθούν πιο νωρίς από την προαναφερόμενη ημερομηνία. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η πρώτη δόση της ενιαίας ενίσχυσης είχε δοθεί τον περασμένο Οκτώβριο και πλέον με την δεύτερη και πολυαναμενόμενη β΄ καταβολή θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των πληρωμών για το 2020. Οι βαμβακοπαραγωγοί μετέπειτα θα περιμένουν την καταβολή των χρημάτων που αντιστοιχούν στην συνδεδεμένη βάμβακος που εκτιμάται ότι θα συμβεί στις αρχές της άνοιξης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *