Σε εξέλιξη η απογραφή κτιρίων και στα χωριά μας

Η διαδικασία ξεκίνησε προ μηνός περίπου και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, για να ακολουθήσει η απογραφή πληθυσμού

Εντατικά εργάζονται στα Τρίκαλα καθώς επίσης και σε όλο το φάσμα του νομού οι τομεάρχες που ορίστηκαν για διάστημα 5 μηνών από το παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για την απογραφή των κτιρίων και κατοικιών στο πλαίσιο της γενικής απογραφής 2021.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» η διαδικασία ξεκίνησε προ μηνός περίπου και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, για να ακολουθήσει η απογραφή πληθυσμού από τους απογραφείς.

Στο νομό Τρικάλων και στους τέσσερις Δήμους απασχολούνται συνολικά 123 άτομα, και συγκεκριμένα 63 στο Δήμο Τρικκαίων, 27 στο Δήμο Μετεώρων, 20 στο Δήμο Πύλης και 12 στο Δήμο Φαρκαδόνας.

Το αντικείμενο της απασχόλησής τους είναι ενιαίο και αδιάσπαστο και περιλαμβάνει τις εξής διαδοχικές και αλληλοσυνδεόμενες φάσεις: πλήρης και ορθή συλλογή και καταχώριση των στοιχείων της Απογραφής Κτιρίων στον Τομέα τους, με λήψη και των συντεταγμένων των κτιρίων, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΛΣΤΑΤ, και ενημέρωση των χαρτογραφικών υποβάθρων που θα τους χορηγηθούν. Καθημερινά οι τομεάρχες «οργώνουν» στην κυριολεξία την πόλη και τα χωριά καταγράφοντας ηλεκτρονικά και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έλαβαν κτίρια, διαμερίσματα, οικίες αλλά και κτήρια άλλων χρήσεων.

Με την ολοκλήρωση της εν λόγω διαδικασίας οι τομεάρχες θα εκπαιδευτούν αναφορικά με την αυτοαπογραφή του πληθυσμού και τη συλλογή και καταχώριση των στοιχείων της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών από τους Απογραφείς, ενώ μετέπειτα στα μέσα Οκτωβρίου θα εγκαταστήσουν τους απογραφείς στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, και θα τους διαθέσουν το έντυπο υλικό της. Στην πορεία θα εποπτεύουν το έργο των απογραφέων
καθ’ όλη τη διάρκεια της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών και θα μεριμνούν για την
έγκαιρη και ορθή ολοκλήρωση του έργου των Απογραφέων ευθύνης τους και επιστροφή του έντυπου υλικού και του tablet, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΛΣΤΑΤ.

Εντωμεταξύ την ερχόμενη Δευτέρα ολοκληρώνεται η υποβολή δηλώσεων για την πρόσληψη απογραφέων στο νομό Τρικάλων και σε όλη την χώρα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στο νομό Τρικάλων και στους τέσσερις Δήμους θα προσληφθούν για διάστημα δυο περίπου μηνών 492 απογραφείς καθώς σε κάθε τομεάρχη αντιστοιχούν 4 άτομα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *