Σε εξέλιξη οι έλεγχοι στη γιορτινή αγορά

Κλιμάκια της Περιφερειακής Ενότητας επισκέπτονται τις επιχειρήσεις που λειτουργούν αλλά και τα σφαγεία του νομού για την προστασία των καταναλωτών

Δειλά – δειλά οι καταναλωτές, λαμβάνοντας τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, συνεχίζουν τις αγορές των ειδών που θα στολίσουν το Πασχαλινό Τραπέζι της Λαμπρής. Σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία και οπωροπωλεία τις τελευταίες ημέρες έχουν την τιμητική τους, καθώς είναι από τα μοναδικά καταστήματα που επιτρέπεται να λειτουργούν.

Κι αν αυτή η γιορτινή περίοδος είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με εκείνες που ζούσαμε τα προηγούμενα χρόνια, οι έλεγχοι των κλιμακίων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων δεν διαφέρουν σε σχέση με τις υπόλοιπες χρονιές. Είναι ίδιοι, εντατικοί και στοχεύουν στην προστασία του καταναλωτή, στην πάταξη της αισχροκέρδειας και της πάταξης κάθε παράνομης πράξης.

Από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας εντατικοποιήθηκαν στην τοπική αγορά αλλά και σε όλο το φάσμα του νομού, οι έλεγχοι των αρμόδιων κλιμακίων. Υπάλληλοι επισκέπτονται τις επιχειρήσεις τροφίμων που μένουν ανοιχτές, ελέγχοντας τις τιμές, αλλά και το σημαντικότερο την ποιότητα των προϊόντων.

Ιδιαίτερα βαρύτητα δίνεται, όπως κάθε χρόνο άλλωστε και στα σφαγεία που λειτουργούν σε όλο το φάσμα του νομού. Τα αρμόδια ελεγκτικά συνεργεία που έχουν συσταθεί, επισκέπτονται και θα συνεχίσουν μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή να επισκέπτονται τα σφαγεία προκειμένου να ελέγχουν τους χώρους και τα σφαγεία προκείμενου να αποφευχθούν φαινόμενα που θα σχετίζονται με κάθε είδους ενέργειες που θα τυχόν δημιουργούσαν προβλήματα σε καταναλωτές και ντόπιους κτηνοτρόφους.

Μέχρι και σήμερα όλα λειτουργούν κανονικά και δεν έχει παρατηρηθεί κανένα είδους πρόβλημα.

KRINI LIVE