Σε καιρούς κρίσης η βοήθεια και ο εθελοντισμός προέχουν

Προέχει λοιπόν η υποστήριξη και η βοήθεια από άνθρωπο σε άνθρωπο, απομακρύνεται το «εγώ» και κυριαρχεί το «εμείς», όλοι μαζί με κάθε μέσο και με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας

Σε περιόδους κρίσης, η αλληλεγγύη και η υποστήριξη περισσεύουν και φυσικά στα επαγγέλματα δεν μπαίνουν ταμπέλες και δεν διαχωρίζονται σε ανδρικά ή γυναικεία. Προέχει λοιπόν η υποστήριξη και η βοήθεια από άνθρωπο σε άνθρωπο, απομακρύνεται το «εγώ» και κυριαρχεί το «εμείς», όλοι μαζί με κάθε μέσο και με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας.

Μέσα στην κορύφωση της πανδημίας από την ημέρα που αποφασίστηκε η περικοπή των μετακινήσεων και τέθηκε σε εφαρμογή το «μένουμε σπίτι» η αλληλεγγύη περίσσεψε και στην περιοχή του δήμου Φαρκαδόνας. Πολλοί ήταν εκείνοι από τον μικρότερο συνδημότη μέχρι και τον μεγαλύτερο που ανέλαβε σε φέρει εις πέρας ένα κοινωνικό έργο, αυτό της προσφοράς βοήθειας σε όλους εκείνους που είχαν ανάγκη και δεν μπορούσαν να βγουν από το σπίτι, μιας και ανήκαν στις ευπαθείς ομάδες.

Αυτή η προσφορά έγινε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τρόπος ζωής για τον καθένα μας και συνεχίζεται ακόμη και σήμερα.

Το βλέπουμε καθημερινά σε κάθε στιγμή της ζωής και της καθημερινότητας, το συναντήσαμε με μια συνδημότισσα στην Φαρκαδόνα.

Η εικονιζόμενη συνδημότισσα αποφάσισε να προσφέρει τη βοήθεια της σε μια φίλη-γειτόνισσα, να την βοηθήσει στο βάψιμο του σπιτιού, αναδεικνύοντας την έννοια του εθελοντισμού. Εξάλλου όπως δήλωσε η ίδια αλλά και η φίλη της, σήμερα αυτή αύριο εκείνη, καθώς η βοήθεια πρέπει να είναι αμοιβαία προκειμένου να συνεχιστεί και μελλοντικά.

Αν και το επάγγελμα του ελαιοχρωματιστή έχει «βαφεί» με την ανδρική πινελιά, στην Φαρκαδόνα φέρει και γυναικείο χρώμα. Εξάλλου όταν υπάρχει διάθεση για προσφορά αλλά φιλοτιμία, τα επαγγέλματα δεν διαχωρίζονται. Είναι ίσα μεταξύ ίσων και ο σκοπός είναι κοινός…Το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!!!

KRINI LIVE