Σε καμίνι μετατρέπονται από αύριο η Φαρκαδόνα και σχεδόν ολόκληρος ο νομός

Σε ετοιμότητα η αρμόδιες Υπηρεσίες για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών καθώς το θερμόμετρο θα δείξει την Πέμπτη κι ίσως ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου

Τις τελευταίες ημέρες δεν βρίσκεται στα ύψη μονάχα το πολιτικό θερμόμετρο, κάτι ανάλογο ισχύει και με τις καιρικές συνθήκες, με την θερμοκρασία από σήμερα να ξεκινά την ανηφόρα. Κι αν η θερμοκρασία σήμερα στις περισσότερες περιοχές του νομού άγγιξε και ξεπέρασε τους 36 Βαθμούς Κελσίου, από αύριο Τετάρτη ο υδράργυρος ανεβαίνει ανησυχητικά για να αγγίξει το μεσημέρι της Τετάρτης κι ίσως ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου ενώ την Πέμπτη η περιοχή της Φαρκαδόνας αλλά και ευρύτερα οι πεδινές περιοχές του νομού θα μετατραπούν σε καμίνι μιας και το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 40 Βαθμούς Κελσίου.

Μέχρι και το Σαββατοκύριακο πάντως η θερμοκρασία θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά καθώς το θερμόμετρο τις μεσημβρινές ώρες θα χτυπά 38αρια.

Οι υψηλές θερμοκρασίες θέτουν σε ετοιμότητα τις αρμόδιες Αρχές του νομού μας, όπως φυσικά και σε τοπικό επίπεδο για την αποφυγή προβλημάτων.

Συγκεκριμένα στα Τρίκαλα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων αποφάσισε να παραχωρήσει στο κοινό δυο κλιματιζόμενους χώρους στην κεντρική είσοδο του κτιρίου και στο γραφείο 102 στον 1ο όροφο. Θα είναι ανοικτοί στο κοινό και ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες για την αποφυγή έκθεσης στις υψηλές θερμοκρασίες.

Οι χώροι θα είναι ανοικτοί στο κοινό από την Τετάρτη 3 έως την Παρασκευή 5 Ιουλίου από τις 10 το πρωί έως τις 20:30 το απόγευμα.