Σε κατάσταση συναγερμού και το Νοσοκομείο Τρικάλων

Ορίζονται γιατροί που θα αντιμετωπίζουν τα περιστατικά και διαμορφώνονται εκ νέου οι χώροι του Τμήματος Επιγόντων Περιστατικών

Η διασπορά του Covid 19 αγγίζει πλέον κάθε περιοχή, ενώ πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για μια μακρόχρονη μάχη η οποία μόλις ξεκινά για τη χώρα μας. Στο Νομό Τρικάλων ήδη μετράμε αρκετά κρούσματα μέσα σε ελάχιστες ημέρες θέτοντας το μηχανισμό του Νοσοκομείου Τρικάλων σε συναγερμό.

Ήδη υπάρχουν προσαρμοσμένοι χώροι στο Νοσοκομείο ωστόσο μένει να περαιτέρω διαμόρφωση για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού από τυχόν κρούσμα σε ευπαθή άτομα και ασθενείς. Για παράδειγμα, τα ΤΕΠ αναμένεται να αποκτήσουν ξεχωριστή είσοδο ώστε τα υπόπτα κρούσματα να μην έρχονται σε επαφή με άλλα περιστατικά.

Το σημαντικό είναι βέβαια ο ορισμός του Ιατρικού προσωπικού που θα διαχειρίζεται Covid περιπτώσεις.

Μετά από αντίστοιχες διεργασίες ορίζονται υπεύθυνοι για τη λειτουργία της Covid πτέρυγας, αλλά και γιατροί που θα αναλάβουν τα περιστατικά μεταξύ αυτών και πνευμονολόγος.

Το ζήτημα βέβαια είναι ότι η δεξαμενή προσωπικού είναι η υπάρχουσα και με σημαντικές ελλείψεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θέσεις που προκηρύσσονται αυτή τη στιγμή και είναι κυρίως μέσω ΕΣΠΑ αφορούν σε επικουρικό ιατρικό προσωπικό γεγονός που φαίνεται να μη βοηθάει στη στελέχωση μιας και το ενδιαφέρον για επικουρική εργασία είναι από μηδαμινό ως ελάχιστο.

Όλοι στρέφονται τώρα στο Σεπτέμβριο με την προσδοκία να γίνει αντιληπτό από το Υπουργείο Υγείας ότι η διαχείριση της κατάστασης απαιτεί άμεση πρόσληψη τακτικού ιατρικού προσωπικού για να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες των Νοσοκομείων που είναι βέβαιο ότι για τον επόμενο χρόνο τουλάχιστον θα είναι πολλαπλάσιες λόγω της πανδημίας.