Σε μια βδομάδα περίπου θα πέσουν οι πρώτες τουφεκιές

Πανέτοιμοι εμφανίζονται οι κυνηγοί για την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου στις 20 του μήνα

Αυξημένη χαρακτηρίζεται η επισκεψιμότητα στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Φαρκαδόνας και των υπολοίπων του νομού για την παραλαβή των αδειών ενόψει της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου που ξεκινά στις 20 Αυγούστου.

Ήδη οι προετοιμασίες των κυνηγών της Φαρκαδόνας έχουν ξεκινήσει και οι πρώτες τουφεκιές αναμένεται να πέσουν με την έναρξη της φετινής σεζόν.

Σύμφωνα με την απόφαση του αρμόδιου υπουργείου από τις τις 20 Αυγούστου αρχίζει το ορτύκι, το τρυγόνι και η φάσα και από τις 15 Σεπτεμβρίου ανοίγει το ορεινό κυνήγι, με τον λαγό, τον αγριόχοιρο κ.λπ.

Το κυνήγι είναι ένα χόμπι, γύρω από το οποίο δαπανούνται μεγάλα χρηματικά ποσά. Από αγορά εξοπλισμού έως και τα χρήματα που αφήνουν οι κυνηγοί στις περιοχές που εξορμούν.

Μία από τις περιοχές που προτιμώνται για κυνήγι είναι και τα Τρίκαλα με την τιμητική τους να έχουν ορεινές περιοχές του νομού.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για την περιοχή της Φαρκαδόνας, όπου την φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο, επισκέπτονται εκατοντάδες κυνηγοί από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία κι άλλες περιοχές της χώρας καθώς χαρακτηρίζεται πλούσια σε θηράματα και δη αγριόχοιρους.

Το κυνήγι του αγριόχοιρου δεν επιτρέπεται σε όλη την Ελλάδα. Το κράτος θα ορίσει σε ποιες περιοχές θα επιτρέπεται και πώς θα γίνει. Στην περίπτωση των Τρικάλων έχουμε αρκετά προβλήματα. Οι αγρότες δεν βάζουν πλέον καλαμπόκι, διότι παθαίνουν μεγάλες ζημιές.

Γενικά στην περιοχή μας υπάρχει κίνηση και ειδικά φέτος που έχει πολλά θηράματα. Οι κυνηγοί, λόγω των καταστάσεων που επικρατούν στη χώρα, δεν θα κάνουν μεγάλες μετακινήσεις φέτος και τα Τρίκαλα, όπως και η περιοχή μας, βολεύουν διότι βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλίας.

Από την πλευρά τους εκπρόσωποι του Κυνηγετικού Συλλόγου Φαρκαδόνας εύχονται καλή κυνηγετική περίοδο στους συναδέλφους κυνηγούς και συμβουλεύουν να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή, να υπάρχει παιδεία στο βουνό και να τηρούνται τα απαραίτητα, όπως το φωσφορούχο γιλέκο.

KRINI LIVE