Σε πλήρη ετοιμότητα η Περιφερειακή Ενότητα για τον καύσωνα

Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το πρωί το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας λόγω της υψηλής επικινδυνότητας για δασικές πυρκαγιές στο Νομό Τρικάλων

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός από το πρωί της Πέμπτης για την αντιμετώπιση του κύματος καύσωνα. Οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που προβλέπονται και για τις επόμενες ημέρες θέτουν τις συναρμόδιες Αρχές σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που σχετίζονται με την πρόκληση πυρκαγιών και σειρά άλλων θεμάτων.

Το πρωί της Πέμπτης συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη.

Σκοπός ο συντονισμός των φορέων λόγω της υψηλής επικινδυνότητας για δασικές πυρκαγιές στο Νομό Τρικάλων. Ο κ. Μιχαλάκης ζήτησε από τις υπηρεσίες να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, τονίζοντας ότι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων Αρχών θα αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα της αποτροπής δυσάρεστων περιστατικών.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε σ’ όλο τον νομό να υπάρχουν μικτά κλιμάκια περιπολίας και επιπλέον περίπολα των Δασικών Υπηρεσιών και της αστυνομίας, ώστε να προληφθεί η πιθανότητα δασικής πυρκαγιάς.

Αποφασίστηκε να ενημερωθούν όλοι οι Δήμοι, έτσι ώστε να έχουν τα μηχανήματα και τις υδροφόρες σε κατάσταση πολιτικής προστασίας και αποφασίστηκε η απαγόρευση δασοκομικών εργασιών από την 1η Ιουλίου και για όσο ο δείκτης επικινδυνότητας είναι στη κατηγορία 3.

Στη συνεδρίαση μετείχαν ο Διοικητής της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών κ. Δαλάκης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων

κ. Νίντος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων κ. Γαλάνης, ο Δασάρχης Καλαμπάκας κ. Πίσσας, Εκπρόσωπος του Δασαρχείου Τρικάλων κα. Τσιάμη και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Τ κ. Φωλίνας.