Σε τεστ Covid-19 θα υποβληθούν όλοι οι κληρικοί της Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών


Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Χρυσόστομος, έχοντες βαθιά συναίσθηση της ευθύνης για την προφύλαξη της υγείας των κληρικών και των λοιπών μελών της τοπικής μας κοινωνίας αποφάσισε να υποβληθούν άμεσα στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για τον Covid 19 κληρικοί και συνεργάτες της Μητρόπολης

Σε τεστ κορονοϊού θα υποβληθούν όλοι οι ιερείς και οι συνεργάτες της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών μετά από απόφαση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομου.

Με ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών επιβεβεβαιώνει το κρούσμα κορονοϊού σε κληρικό της Μητρόπολης, ο οποίος βρισκόταν σε νησί των Κυκλάδων για τις διακοπές του με την οικογένειά του. Εκεί ο κληρικός ασθένησε παρουσιάζοντας συμπτώματα κορονοϊού και υποβλήθηκε στο Κέντρο Υγείας της νήσου σε ειδικές εξετάσεις από τις οποίες βρέθηκε θετικός για τον Covid 19.

Οι ιατροί έκριναν αναγκαία την διακομιδή του σε νοσοκομείο των Αθηνών στο οποίο περιθάλπτεται. Τα μέλη της οικογένειας του υποβλήθηκαν άμεσα σε εξετάσεις και βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό – καραντίνα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Τρίκκης και Σταγών.

Ως εκ τούτου, προτρέπονται όλοι οι κληρικοί και πιστοί να εναρμονίζονται με τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα που εισηγήθηκε η Κυβέρνηση και οι ειδικοί επιστήμονες για την αναχαίτιση της λοιμικής νόσου.

Όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών και ο Σεβασμιώτατος κρίνουν αναγκαία την χρήση μάσκας εντός των ιερών ναών και την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.

«Είναι καθήκον όλων μας να διατηρήσουμε υγιή την Εκκλησία και την Κοινωνία μας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.