Σε θερινούς ρυθμούς από σήμερα η αγορά

Από Δευτέρα έως Παρασκευή τα ψώνια από την Τρικαλινή αγορά που από σήμερα ξεκίνησε το καλοκαιρινό πενθήμερο λειτουργίας

Διαφορετική εικόνα παρουσίαζε σήμερα το πρωί η αγορά της πόλης των Τρικάλων με την εφαρμογή του πενθήμερου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

Δρόμοι αλλά και πεζόδρομοι της πόλης όπου βρίσκονται τα καταστήματα παρέμειναν άδειοι, καθώς οι τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις είχαν κατεβάσει ρολά.

Το μέτρο που ουσιαστικά τέθηκε σε εφαρμογή από σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και τα τέλη Αυγούστου.

Όπως σημείωσε ο κ. Χρήστος Μπλουγούρας πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου για μια ακόμη χρονιά η πλειονότητα των εμπόρων αποφάσισαν να τηρήσουν το μέτρο και να παραμείνουν κλειστοί το Σάββατο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο η πλειονότητα των καταστημάτων παρέμειναν κλειστά με το ποσοστό να αγγίζει και να ξεπερνά το 90%.

Το προηγούμενο διάστημα κατά την συζήτηση που αναπτύχτηκαν γύρω από την εφαρμογή του μέτρου υπήρξαν και περιπτώσεις εμπόρων που δεν ήταν σύμφωνοι, ως προς το πενθήμερο λειτουργίας των καταστημάτων, μετά και την πανδημία που κράτησε τα καταστήματα κλειστά για ένα δίμηνο. Μερίδα αυτών των εμπόρων παρά την απόφαση που ελήφθη για την εφαρμογή του πενθήμερου λειτουργίας των καταστημάτων αποφάσισαν σήμερα να κρατήσουν ανοιχτά τα καταστήματα τους. Υπήρξαν βέβαια και περιπτώσεις που υποστήριζαν ότι παρά το γεγονός της χθεσινής λειτουργίας των καταστημάτων τους, τα υπόλοιπα Σαββατοκύριακα θα κρατήσουν τα καταστήματα τους κλειστά.

Το τελευταίο διάστημα πάντως είναι αρκετοί οι έμποροι που προβληματίζονται και εκτιμούν ότι ενδεχομένως δεν συμφέρει να είναι κλειστά εμπορικά καταστήματα το Σάββατο, ιδίως από τη στιγμή που αρκετά καταστήματα στο κέντρο, κυρίως πολυεθνικών αλυσίδων, θα είναι ανοικτά.

KRINI LIVE