Σειρά αντιπλημμυρικών έργων στην Οιχαλία πραγματοποίησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τις ευχαριστίες σε Κώστα Αγοραστό, περιφερειάρχη Θεσσαλίας και Χρήστο Μιχαλάκη, αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, εκφράζει ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Οιχαλίας Βαγγέλης Παθέκας

Σειρά αντιπλημμυρικών έργων που στοχεύουν στην αντιπλημμυρική προστασία της Δημοτικής ενότητας Οιχαλίας πραγματοποίησε για μια περίπου εβδομάδα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, στο Νεοχωρίτη ποταμό αλλά και σε χείμαρρους της περιοχής. Περιφέρεια Θεσσαλία και Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων προχώρησε στο καθαρισμό της κοίτης αλλά και της όχθης του Νεοχωρίτη ποταμού καθώς επίσης και σε διάφορα σημεία καναλιών που βρίσκονται εντός της περιοχής προκειμένου να αποφευχθούν τους χειμερινούς μήνες πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι εργασίες που διεξήγαγε η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων προκάλεσαν την ικανοποίηση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Οιχαλίας κ. Βαγγέλη Παθέκα. Ο πρόεδρος θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια τόσο τον περιφέρειαρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, όσο και τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη για την θετική ανταπόκριση κάνοντας αποδεκτό το αίτημα, προχωρώντας στις απαιτούμενες εργασίες.

«Η ανταπόκριση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ήταν άμεση για τις εργασίες καθαρισμού της κοίτης του Νεοχωρίτη ποταμού και των καναλιών που βρίσκονται σε σημεία της περιοχής. Οφείλω να ευχαριστήσω τόσο τον κ. Χρήστο Μιχαλάκη, όσο και τον κ. Κώστα Αγοραστό, για τις αναγκαίες για την περιοχή εργασίες που θα βοηθήσουν στην αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων», δήλωσε ο κ. Παθέκας.

Σημειωτέον ότι η Περιφέρεια Θεσσαλία και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων προέβη σήμερα σε παρεμβάσεις στην είσοδο της Κρήνης και θα συνεχίσει ανάλογα έργα και σε άλλες κοινότητες του Δήμου Φαρκαδόνας, προκειμένου το χειμώνα να απομακρυνθεί κάθε κίνδυνος που σχετίζεται με πλημμύρες.

Ήδη ο σχεδιασμός έχει ολοκληρωθεί και οι εργασίες προχωρούν και σε άλλα σημεία ενώ αν προκύψει κάποια ανάγκη θα διευθετηθεί μέσω συνέχισης έργων και στην Οιχαλία.