«Σεργιανούν» εντός των χωριών τα αγριογούρουνα

Αγέλη αγριόχοιρων εντοπίστηκε εντός της κατοικημένης περιοχής της Κρήνης προκαλώντας το φόβο σε κατοίκους

Μέχρι σήμερα συναντούσαμε τα αγριογούρουνα σε ορεινές περιοχές αλλά και καλλιεργούμενες εκτάσεις του κάμπου της Φαρκαδόνας. Πλέον τα αγριογούρουνα άρχισαν να καταφθάνουν και σε κατοικημένες περιοχές, σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους προχθές βράδυ κάτοικοι της Κρήνης, όταν παρατηρούσαν λίγα μέτρα μακριά από το κέντρου του οικισμού, εντός της κατοικημένης περιοχής να περιπλανιέται μια αγέλη αγριογούρουνων. Τα αγριογούρουνα παρά την ανθρώπινη παρουσία δεν πτοήθηκαν. Συνέχισαν την πορεία τους εντός του χωριού, ενώ κάποια εξ αυτών προσπαθούσαν να εισέλθουν σε αυλές οικιών. Οι κάτοικοι προσπάθησαν και κατάφεραν να τα απομακρύνουν από το χωριό, ωστόσο ο φόβος επανεμφάνισης και πρόκλησης ζημιών σε οικίες και κήπους είναι έντονος. Παράλληλα εκφράζουν τον προβληματισμό τους για μετάδοση τυχόν ασθενειών σε οικόσιτα, ενδεχομένως και της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, μιας και δεν μπορούν να γνωρίζουν από ποια σημεία έχουν μεταφερθεί.

Πλέον οι αγριόχοιροι σε αδυναμία εξεύρεσης τροφής σε ορεινό και πεδινό όγκο, εμφανίζονται εντός κατοικημένων περιοχών για να εντοπίσουν τροφή.

Φωτογραφία αρχείου