Στα έξοδα μπαίνουν πλέον και οι συνδημότες

Ξεκίνησε το μαρτύριο και για τους Τρικαλινούς που από εδώ και στο εξής θα τρέχουν σε τράπεζες και εφορία για την εξόφληση φόρου εισοδήματος, ΕΦΚΑ, κ.α.

 Οι προηγούμενοι μήνες μπορεί και για τους περισσότερους Φαρκαδόνιους να ήταν φορολογικά «αναίμακτοι», από εδώ και στο εξής και μέχρι τις αρχές του Γενάρη τα δεδομένα αλλάζουν.

Αλλάζουν καθώς οι πολίτες θα κληθούν να καταβάλλουν σχεδόν κάθε μήνα χρήματα για τις φορολογικές επιβαρύνσεις.

Οι φοροεπιβαρύνσεις ξεκίνησαν μιας και μέχρι το τέλος Ιουλίου, αύριο Τετάρτη δηλαδή, και οι Φαρκαδόνιοι, θα πρέπει να καταβάλλουν την πρώτη από τις τρεις δόσεις του φόρου εισοδήματος που προέκυψε από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Και φέτος, ο λογαριασμός των εκκαθαριστικών είναι τσουχτερός για εκατομμύρια φορολογούμενους στους οποίους περιλαμβάνονται χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι. Τα εκκαθαριστικά «καίνε» καθώς όπως έδειξε η εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων χιλιάδες φορολογουμένους θα πρέπει να καταβάλουν περισσότερο των 1.000 ευρώ. Βέβαια σε σχέση με πέρυσι ο μέσος όρος του φόρου που έβγαλαν τα χρεωστικά ήταν μικρότερος αλλά φέτος ο αριθμός των φορολογουμένων που θα καταβάλουν φόρο είναι μεγαλύτερος.

Στην συγκεκριμένη υποχρέωση έρχεται να προστεθεί και η αποπληρωμή της δόσης του ΕΦΚΑ, χρήματα τα οποία θα πρέπει να καταβληθούν έως και αύριο Τετάρτη.

Φυσικά δεν μένουμε εδώ. Και για τους ελευθεροεπαγγελματίες οι φορολογικές υποχρεώσεις δεν είναι εύκολο πράγμα. Μέχρι την Τρίτη θα πρέπει να καταβληθεί η απόδοση του ΦΠΑ καθώς επίσης και η προκαταβολή του φόρου εισοδήματος για το επόμενο έτος.

Η εφορία θα επιστρέψει δριμύτερη καθώς παίρνουν σειρά ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας… ενώ όσοι βρίσκονται σε κάποια ρύθμιση εξόφλησης οφειλών θα πρέπει να υπολογίσουν και τη μηνιαία δόση της.

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να εκδοθούν και τη φετινή χρονιά μέσα στον Αύγουστο ενώ η πρώτη δόση αναμένεται να καταβληθεί στα τέλη του Σεπτέμβρη για να ακολουθήσουν οι επόμενες έως και τις αρχές του χρόνου.