Στα τάρταρα το θερμόμετρο στην περιοχή της Φαρκαδόνας

Η «Ζηνοβία» έφερε στο πέρασμά της ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σε κάποιες των περιοχές του Δήμου μας άγγιξαν και τους -6 Βαθμούς Κελσίου

Το πραγματικό του πρόσωπο δείχνει το τελευταίο 24ωρο ο χειμώνας σ’ όλο το φάσμα του νομού Τρικάλων, όπως και στην περιοχή της Φαρκαδόνας. Το θερμόμετρο από το βράδυ της Κυριακής αλλά και σήμερα Δευτέρα κατάγραψε αρνητικές θερμοκρασίες, αγγίζοντας κατά τόπους σε περιοχές της Φαρκαδόνας τους -6 Βαθμούς Κελσίου, ενώ σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκε ο υδράργυρος στα ορεινά των Τρικάλων όπου τις βραδινές ώρες της Κυριακής χιονίζει.

Στην περιοχή της Φαρκαδόνας από το πρωί της Δευτέρας σημειωνόταν ασθενείς χιονοπτώσεις, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα. Όσο για το θερμόμετρο άγγιζε χαμηλές θερμοκρασίες, μένοντας κολλημένο για αρκετές ώρες στους 0 Βαθμούς Κελσίου.

Η κακοκαιρία με την ονομασία «Ζηνοβία» έκανε αισθητή την εμφάνισή της και στην περιοχή μας. Οι αρμόδιες Αρχές πάντως συνιστούν την προσοχή των οδηγών σ’ όλο το δίκτυο επαρχιακό και εθνικό που διέρχεται της περιοχής μας για την αποφυγή ατυχημάτων. Σε εγρήγορση θα βρίσκεται και ο Δήμος Φαρκαδόνας, ο οποίος παρακολουθεί την κατάσταση και είναι έτοιμος να επέμβει, αν αυτό απαιτηθεί με την ρίψη άλατος για την αποφυγή δημιουργίας πάγου.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από το βράδυ της Δευτέρας ενώ άστατος καιρός με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και κατά τόπους χιονοπτώσεις προβλέπονται από την Πρωτοχρονιά.