Στα Τρίκαλα περιόδευσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Όπως κατέγραψε η «ΚΡΗΝΗ LIVE» η οποία έδωσε το παρών στην επίσκεψη, ο πρωθυπουργός επικεντρώθηκε στο βόρειο τμήμα του Ε-65, το οποίο χαρακτήρισε αναπτυξιακό

Στην πόλη των Τρικάλων περιόδευσε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σταθμός της περιοδείας του πρωθυπουργού η πόλη των Τρικάλων.

Όπως κατέγραψε η «ΚΡΗΝΗ LIVE», η οποία παρέστη στην περιοδεία του πρωθυπουργού το πρόγραμμα άνοιξε με επίσκεψη στην πόλη των Τρικάλων. Αφίχθη στα Τρίκαλα με ελικόπτερο όπου τον υποδέχτηκαν κυβερνητικά και τοπικά στελέχη. Συνοδεύομενος από τον κ. Σκρέκα, τους Τρικαλινούς βουλευτές κ.κ. Θανάση Λιούτα και Κατερίνα Παπακώστα και στελέχη του κόμματος περπάτησε στον πεζόδρομο της οδού Ασκληπιού. Έγινε δεκτός με θέρμη συνομιλώντας με καταστηματάρχες της πόλης αλλά και πολίτες που βρέθηκαν εκείνη την στιγμή στο σημείο. Το πρόγραμμα της περιοδείας συνεχίστηκε με εκδήλωση που διοργάνωσε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στον αύλειο χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη, με την προσοχή να εστιάζεται στο Βόρειου Τμήματος του Ε 65 από τα Τρίκαλα μέχρι τη σύνδεσή του με την Εγνατία Οδό.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση πέραν των άλλων απηύθυναν ο πρόεδρος της εταιρίας κ. Γιώργος Περιστέρης, οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, που χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη, ως πρωθυπουργό της εν συναίσθησης για την Θεσσαλία και όλη τη χώρα, Ιωαννίνων κ. Αλέκος Καχριμάνης και Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασσαπίδης, καθώς και ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Στην σημαντικότητα του έργου στάθηκε ο υπουργός Υποδομών κ. Κώστας Καραμανλής εξηγώντας ότι οι συστηματικές προσπάθειες της κυβέρνησης απέδωσαν τους επιθυμητούς καρπούς για την συνέχεια του έργου.

Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για ένα κομβικό έργο, υψίστης σημασίας το οποίο θα συνεισφέρει στα μέγιστα, εξυπηρετώντας τις μετακινήσεις, προσφέροντας αμεσότητα και ασφάλεια. Χαρακτήρισε το έργο αναπτυξιακό που οδηγεί στην άρση της απομόνωσης μειονεκτικές περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Θεσσαλίας και επανέλαβε τη βούληση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε ανάλογα έργα στα επόμενα χρόνια.

Αναφορικά με το φράγμα της Μεσοχώρας, αν και η επίσκεψη λόγω καιρικών συνθηκών δεν έγινε στην ορεινή κοινότητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επανέλαβε για πολλοστή φορά τη βούληση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει το έργο, δίνοντας σαφείς κατευθύνσεις στον Τρικαλινό υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα, ώστε να επικαιροποιηθεί άμεσα η ΜΠΕ, για να επιταχυνθεί νέα έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων και το φράγμα να λειτουργήσει ως ένα σημαντικό υδροηλεκτρικό έργο.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών φορείς της περιοχής μας, πλήθος στελεχών της ΝΔ με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη καθώς και οι δήμαρχοι του νομού, Μετεώρων κ. Θοδωρής Αλέκος, Πύλης κ. Κώστας Μαράβας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας και γραμματέας Οργανωτικού Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Μιχάλης Μπαγιώτης κ.ά.