Σταγόνες ζωής θα δώσουν αύριο Σάββατο οι κάτοικοι του Ζάρκου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζάρκου διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο αγροτικό ιατρείο από τις 9 το πρωί έως στη 1 το μεσημέρι για την ενίσχυση της Τράπεζας αίματος

Το εθελοντικό και κοινωνικό πρόσωπο αναμένεται να δείξουν αύριο το πρωί, η διοίκηση και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζάρκου, καθώς και οι κάτοικοι της κοινότητας, συμμετέχοντας στην εθελοντική αιμοδοσία, την πρώτη για το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» η αιμοδοσία διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοληψίας – Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, όπου τα προηγούμενα χρόνια συστάθηκε και λειτουργεί η Τράπεζα Αίματος του πολιτιστικού Οργάνου.

Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί από τις 9 το πρωί έως στη 1 το μεσημέρι στο χώρο του αγροτικού ιατρείου Ζάρκου.

Όπως εξηγεί η διοίκηση του Συλλόγου από το 2017 έχουν προσφερθεί 50 φιάλες αίματος σε συγχωριανούς και μη, ενώ σήμερα η τράπεζα διαθέτει 241 φιάλες αίματος, που την καθιστούν ως μια από τις πιο ενεργές μονάδες μέγιστης και ζωτικής σημασίας.

Τέλος η τράπεζα αίματος φέρει τα ονόματα των δυο αδικοχαμένων μαθητών του ΓΕΛ Φαρκαδόνας με καταγωγή από το Ζάρκο, Γιάννη Καματσέλου και Χρήστου Μπουραζέλη, που έχασαν την ζωή τους το 2004 στο Πέταλο του Μαλιακού μαζί με 5 άλλους συμμαθητές τους, και η αιμοδοσία είναι αφιερωμένη στην μνήμη τους.