Σταθερές σε πωλήσεις οι μάσκες μίας αλλά και πολλαπλής χρήσης

Συνεχίζουν να προμηθεύονται τις προστατευτικές μάσκες εργαζόμενοι αλλά και απλοί πολίτες για την προστασία τους ενάντια στον κορονοϊό

Καλά κρατεί η μάχη της μάσκας στην περιοχή μας αλλά και στο σύνολο του νομού, με την πανδημία να επιφέρει αλλαγές στην καθημερινότητα, φέρνοντας στο προσκήνιο τα αυστηρά μέτρα ατομικής προστασίας.

Σταθερά αυξητική παραμένει η ζήτηση και στις προστατευτικές μάσκες, σε διάφορα σχέδια και χρώματα, με δεκάδες γονείς να προμηθεύονται ή να παραγγέλνουν μάσκες και για τα παιδιά τους.

Εντυπωσιακή «είσοδο» έχουν κάνει πλέον οι μάσκες σε φαρμακεία, καταστήματα, μάρκετ, ακόμη και σε εργαστήρια ραπτικής, για να καλυφθεί η πολύ μεγάλη ζήτηση που υπάρχει.

Η ζήτηση σε μάσκες μπορεί να μην είναι ανάλογη εκείνης που παρατηρούνταν τον Μάρτιο, όπου τα σκευάσματα είχαν εξαντληθεί από τα φαρμακεία όλου του νομού και της χώρας. Και σήμερα παραμένει σταθερά αυξημένη με τους πολίτες κάθε ηλικίας να σπεύδουν να τις προμηθευτούν.

Η χρήση μάσκας επιβάλλεται να χρησιμοποιείται σε μέσα μαζικής μεταφοράς, από εργαζομένους σε διάφορους κλάδους, ενώ συνίσταται σε χώρους όπου κυριαρχεί αυξημένη παρουσία. Το γεγονός αυτό σαφώς και ωθεί ολοένα και περισσότερους να σπεύδουν καθημερινά στα φαρμακεία να προμηθευτούν τις μάσκες, μιας χρήσης προκειμένου να προστατευτούν.

Το τελευταίο διάστημα βέβαια την εμφάνιση τους στο εμπόριο έκαναν και υφασμάτινες μάσκες, τις οποίες μπορούμε να τις φορούμε όχι για μια φορά, αλλά επαναλαμβανόμενα. Φυσικά οι συγκεκριμένες μάσκες πρέπει να πλένονται σε νερό σε υψηλή θερμοκρασία ενώ στη συνέχεια να τις σιδερώνουμε με ηλεκτρικό σίδερο.

Οι συγκεκριμένες μάσκες πωλούνται σε εμπορικά αλλά πλέον κατασκευάζονται και από μοδίστρες της περιοχής μας, οι οποίες στη συνέχεια τις διαθέτουν στο κοινό αλλά και σε καταστήματα. Οι περισσότεροι έρχονται να επιλέξουν τις υφασμάτινες μάσκες, οι οποίες χρησιμοποιούνται πολλές φορές, και είναι πιο οικονομικές σε σχέση με τις μιας χρήσης. Τόσο οι μιας χρήσης όσο και οι υφασμάτινες προφυλάσσουν το ίδιο ισχυρίζονται οι ειδικοί και σε κάποιες των περιπτώσεων, όπως σε ΜΜΜ, νοσοκομεία, ιατρεία και εργασία, κρίνονται απαραίτητες για να μας προστατεύσουν από τον κορονοϊό.