Στη Λάρισα την Κυριακή ο Δημήτρης Κουτσιούμπας

Ο γραμματέας του ΚΚΕ θα επισκεφτεί την Λάρισα για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των εκτελεσθέντων, 500 κομμουνιστών, μαχητών του ΔΣΕ και άλλων αγωνιστών, την περίοδο 1941 – 1950

Στην Λάρισα θα βρίσκεται την προσεχή Κυριακή 17 Οκτωβρίου ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσιούμπας. Ο γραμματέας του κόμματος θα επισκεφτεί την Λάρισα και την περιοχή του Μεζούρλου για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των εκτελεσθέντων, 500 κομμουνιστών, μαχητών του ΔΣΕ και άλλων αγωνιστών, την περίοδο 1941 – 1950.

Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν σε εκδήλωση που οργανώνει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλίας του ΚΚΕ την Κυριακή 17 Οκτώβρη, στις 11 π.μ. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη.

Το Μνημείο εντάσσεται σε ένα δίκτυο ιστορικών χώρων και μνημείων που επιμελήθηκε το ΚΚΕ, τιμώντας τις κορυφαίες στιγμές και τους χιλιάδες αλύγιστους της ταξικής πάλης, που το ηθικό τους μεγαλείο, η ανωτερότητα και ο ηρωισμός, η ακλόνητη πίστη τους εμπνέουν τους σημερινούς αγώνες.

Όλες αυτές τις μέρες, μαζί με την κοπιαστική και γεμάτη αυταπάρνηση δουλειά δεκάδων μελών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ ώστε να είναι όλα έτοιμα μέχρι την Κυριακή 17 Οκτώβρη, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πλατύ άνοιγμα από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Θεσσαλία, σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, σχολεία και σχολές, μέσα στην πόλη, αλλά και σε δεκάδες χωριά της περιοχής, για να γίνει πλατύτερα γνωστή η κατασκευή και λειτουργία του στο χώρο της θυσίας, για να γίνουν η προσοχή και η ανάδειξή του κτήμα του Λαρισαϊκού λαού και όχι μόνο. 

Ταυτόχρονα, ειδική δουλειά γίνεται για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση οικογένειες και απόγονοι των εκτελεσθέντων, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ το προηγούμενο διάστημα, μετά από σημαντική έρευνα και αξιοποιώντας πλήθος πηγών.

Στο Λόφο του Μεζούρλου εκτελέστηκαν την περίοδο 1940 – 1950 τουλάχιστον 500 αγωνιστές. Τους δολοφόνησαν γιατί υπερασπίστηκαν έως το τέλος το δίκιο του λαού. Γιατί πρωτοστάτησαν και μάτωσαν, για να δημιουργηθεί και να μεγαλουργήσει το µαζικό, ένοπλο, ηρωικό λαϊκό κίνηµα της Αντίστασης, το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, η ΕΠΟΝ, για τη σωτηρία του λαού και την απελευθέρωση της χώρας από τη φασιστική κατοχή.

Τους έστειλαν στο θάνατο, γιατί δεν πρόδωσαν τον άνισο, αλλά τίµιο και δίκαιο αγώνα του ∆ΣΕ, που απάντησε στην απροκάλυπτη και ωµή βία της αστικής τάξης, που µε τη στήριξη των διεθνών ιµπεριαλιστών συµµάχων της, χάλκευε νέες βαριές αλυσίδες για το λαό, προκειµένου να προστατεύσει την εξουσία της και το βάρβαρο εκµεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστηµα.

Τους καταδίκασαν, γιατί έµειναν αλύγιστοι, έµειναν πιστοί έως το τέλος στα ιδανικά τους, έµειναν πιστοί στο ΚΚΕ, που ήταν η ψυχή και η καρδιά της λαϊκής πάλης, η ελπίδα και η δύναµη για ένα καλύτερο, ειρηνικό και φωτεινό µέλλον για την εργατική τάξη, την αγροτιά, το λαό. Η θαυµαστή ανθεκτικότητα των κοµµουνιστών και κοµµουνιστριών, και άλλων αγωνιστών και αγωνιστριών, που έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στο ∆ΣΕ, στις φυλακές, τις εξορίες, τα εκτελεστικά αποσπάσµατα, πηγάζει ακριβώς από το γεγονός ότι συνέδεσαν τη ζωή τους, τα «όχι» και τα «ναι» στα διλήµµατα και στις αποφάσεις τους, µε την πάλη για µια κοινωνία χωρίς εκµετάλλευση και καταπίεση.

To KKE καλεί τη νεολαία, τους εργαζόµενους, τα λαϊκά στρώµατα, όλους όσους µοχθούν και αγωνιούν για το αύριο το δικό τους και των παιδιών τους να πάρουν µέρος µαζικά στην εκδήλωση αποκαλυπτηρίων του µνηµείου.

Η συµµετοχή τους µπορεί να αποτελέσει πηγή έµπνευσης για το σήµερα, καθώς σε συνθήκες που οξύνονται τα λαϊκά προβλήµατα, που ταυτόχρονα δυναµώνει ο αντικοµµουνισµός και η καταστολή, η γνώση της Ιστορίας είναι πηγή αντοχής και δύναµης για το λαό, προκειµένου να αλλάξει τη µοίρα του φτιάχνοντας µια κοινωνία που ο ίδιος θα καρπώνεται τον πλούτο που παράγει και θα είναι ο αφέντης στον τόπο του.

Αναχώρηση με Λεωφορείο από τα Τρίκαλα: 9:30 πμ, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (αρχή οδού Β.Τσιτσάνη-παραποταμίως).

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων τηλ 2431025404, e-mail ne.trikala.kke@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *