Στη μάχη της βαθμολόγησης των γραπτών και οι Τρικαλινοί εκπαιδευτικοί

Περίπου 280 εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων 250 βαθμολογητές, θα διορθώσουν στα Τρίκαλα, στο 49ο Βαθμολογικό Κέντρο Τρικάλων, γραπτά υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων άλλων νομών της χώρας

Βαδίζοντας προς τις πανελλήνιες εξετάσεις οι προετοιμασίες δεν εστιάζονται μονάχα στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων. Πλέον έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται σε εξέλιξη και στο 49ο Βαθμολογικό Κέντρο Τρικάλων, όπου από τις 15 Ιουνίου θα ξεκινήσουν να εξετάζονται γραπτά υποψηφίων άλλων περιοχών της χώρας που θα μετέχουν στο φετινό διαγωνισμό.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» για 15η συνεχή χρονιά πρόεδρος του τοπικού Βαθμολογικού Κέντρου Τρικάλων, που λειτουργεί στο 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων είναι ο κ. Δημήτρης Ντρίζος. Ένας έμπειρος εκπαιδευτικός με πολύχρονη πείρα στο συγκεκριμένο κομμάτι, που με την υποστήριξη των συναδέλφων του, μελών των επιτροπών και βαθμολογητών, έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια, να θέσει στην κορυφή της λίστας των Βαθμολογικών Κέντρων, το τοπικό Κέντρο.

Φτάνει να σημειωθεί ότι το 49ο Βαθμολογικό Κέντρο Τρικάλων χαρακτηρίζεται ως ένα από τα καλύτερα της χώρας, με αντικειμενική και άρτια και προσεκτική βαθμολόγηση, με μηδαμινές αναβαθμολογήσεις γραπτών.

Οι ημέρες προς τις πανελλήνιες εξετάσεις και της έναρξης βαθμολόγησης των γραπτών πλησιάζουν και πλέον άρχισε ένας αγώνας δρόμου για το Βαθμολογικό Κέντρο και τον κ. Ντρίζο, για την ολοκλήρωση όλων διαδικασιών και εκκρεμοτήτων.

Οι διαδικασίες σήμερα εστιάζονται, ως προς την οργάνωση του Κέντρου. Στο σύνολο έχουν οριστεί οι επιτροπές ενώ εκκρεμεί ο ορισμός μιας επικουρικής επιτροπής. Το πρωί της Παρασκευής ορίστηκε η Επιτροπή Συντονιστών Μαθημάτων, μια επιτροπή, που αναλαμβάνει καθήκοντα για το συντονισμό και την ενημέρωση των βαθμολογητών για την βαθμολόγηση των γραπτών, σύμφωνα με τις οδηγίες που λαμβάνει από το υπουργείο Παιδείας.

Προχθές εξάλλου ορίστηκαν και οι βαθμολογητές του Βαθμολογικού Κέντρου Τρικάλων, οι οποίοι αριθμούν τους 250. Αν συμπεριλάβουμε και τα μέλη των επιτροπών, το σύνολο των ανθρώπων που θα απασχοληθούν φέτος στο Βαθμολογικό Κέντρο Τρικάλων θα αγγίξει τους 280 εκπαιδευτικούς.

Από την πλευρά του ο κ. Ντρίζος εκφράζει την βεβαιότητα ότι για μια ακόμη χρονιά δεν θα σημειωθούν προβλήματα κατά την διαδικασία, αφενός από την πολυετή εμπειρία, αφετέρου από την υπευθυνότητα που δείχνουν κάθε χρόνο οι συνάδελφοί του που εμπλέκονται στην διαδικασία.

«Εργαζόμαστε με αγάπη και υπευθυνότητα για το τοπικό Βαθμολογικό Κέντρο. Η συνεργασία που αναπτύσσεται μεταξύ των συναδέλφων, αποτελεί το γεγονός όλα να κινούνται ομαλά και να ξεπερνιούνται οι όποιες δυσκολίες εμφανίζονται», ανέφερε ο ίδιος.

Τα πρώτα γραπτά της Νεοελληνικής Γλώσσας-Έκθεσης θα αφιχθούν στα Τρίκαλα το βράδυ της 14ης Ιουνίου, ενώ το Βαθμολογικό Κέντρο θα φρουρείται επί 24ωρου βάσεως από την Ελληνική Αστυνομία.