Στην Οιχαλία ο πρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου

Ο Φαίδων Κοτσαμπόπουλος, συναντήθηκε με την εκπρόσωπο του Συνδέσμου στη Θεσσαλία, Γεωργία Κωστακοπούλου

Στη Θεσσαλία βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα, ο Φαίδων Κοτσαμπόπουλος, πρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW). Ο κ. Κοτσαμπόπουλος, επισκέπτεται την Θεσσαλία για να γνωρίσει από κοντά την ανάπτυξη της περιοχής και να συζητήσει με επιχειρηματικούς και επιμελητηριακούς φορείς τις δυνατότητες προώθησης των ελληνικών εξαγωγών και της ελληνογερμανικής συνεργασίας στην περιοχή. Ο Φαίδων Κοτσαμπόπουλος, χθες βράδυ βρέθηκε στο «Πεντάγωνο» με την εκπρόσωπο του Συνδέσμου στη Θεσσαλία Γεωργία Κωστακοπούλου (φωτό).

Βιογραφικό

Ο Φαίδων -Μιχαήλ Κοτσαμπόπουλος γεννήθηκε στο Κάϊρο της Αιγύπτου. Αποφοίτησε εκεί από την Γερμανική Ευαγγελική Σχολή (Deutsche Evangelische Oberschule) και την ελληνική Αμπέτειο Σχολή. Το 1977 έρχεται στην Γερμανία μετά από ένα εξάμηνο σπουδών στο πανεπιστήμιο Καΐρου και συνεχίζει τις σπουδές της ιατρικής και ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ. Από το 1981 έως το 1984 είναι υπότροφος του ιδρύματος αριστούχων Κόνραντ Αντενάουερ. Αργότερα μετεκπαιδεύεται στην ακτινοδιαγνωστική, την ακτινοθεραπεία και την πυρηνική ιατρική στο Ντίσελντορφ και το Μένχενγκλάντμπαχ. Από το 1992 έχει δικό του ιατρείο. Tο 2003 ιδρύει μαζί με άλλους πέντε ιατρούς το Κέντρο Απεικονιστικής Ιατρικής Κολωνίας-Καλκ το οποίο αναλαμβάνει συγχρόνως και το ακτινολογικό τμήμα του Ευαγγελικού Νοσοκομείου του Καλκ στην Κολωνία (400 κλινών – ακαδημαϊκού νοσοκομείου της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Κολωνίας). Ιδρυτικό μέλος και επί σειρά ετών εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW). Τον Ιανουάριο του 2017 εκλέγεται Πρόεδρος. Το 2013 του απονέμεται από την κυβέρνηση της Γερμανίας το Χρυσό Μετάλλιο Ενσωμάτωσης και το 2018 ο Σταυρός Τιμής της Γερμανίας από τον Πρόεδρο της Γερμανίας Στάϊνμάγιερ για την προσφορά του στην ενσωμάτωση αλλοδαπών νέων στην γερμανική αγορά εργασίας και στις ελληνογερμανικές σχέσεις φιλίας και επιχειρηματικής συνεργασίας.

DHW

Ο μη κερδοσκοπικός αυτοδύναμος οργανισμός DHW ιδρύθηκε το 1993 με έδρα την Κολωνία της Γερμανίας. Ο DHW είναι σήμερα η φωνή και η εκπροσώπηση του ομογενειακού και γερμανοελληνικού επιχειρηματικού γίγνεσθαι στην Γερμανία (στατιστικά πάνω από 30.000 επιχειρήσεις). Συνεργάζεται με επιμελητήρια, οργανισμούς και υπουργεία Ελλάδος και Γερμανίας. Βασικοί σκοποί του DHW είναι η δικτύωση των εν Γερμανία επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών και μάνατζερ ελληνικής καταγωγής και υπηκοότητας και η σύνδεσή τους με το εθνικό Κέντρο και το ομογενειακό επιχειρηματικό δυναμικό παγκοσμίως, η προώθηση των εμποροοικονομικών σχέσεων μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας και η ανάδειξη της κοινωνικής ευθύνης της επιχειρηματικότητας. Τέλος ο Σύνδεσμος είναι διαπιστευμένος φορέας στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, τα ΥΠΕΞ Ελλάδος και Γερμανίας και μέλος του Εθνικού Συμφώνου Ενσωμάτωσης της Γερμανικής Κυβέρνησης.

Ο DWH διαθέτει γραφεία στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπως και στη Θεσσαλία με εκπρόσωπο την Μηχανικό –Πολεοδόμο του Πολυτεχνείου του Κάσσελ Γερμανίας και περιφερειολόγου του Παν. Θεσσαλίας Γεωργία Κωστακοπούλου.