Στην κανονικότητα επανέρχεται σταδιακά το ΓΝΤ

Συγκεκριμένα από τις 4 Μάϊου ανοίγει το τηλεφωνικό κέντρο του Γραφείου Υποστήριξης του Πολίτη του Νοσοκομείου (2431350130) για προγραμματισμό ραντεβού

Σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών του νοσοκομείου Τρικάλων προς τους πολίτες επαναφέρει η διοίκηση μετά από ένα σχεδόν δίμηνο από την αναστολή, λόγω των αυστηρών μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού. Πρώτος στόχος η σταδιακή επαναλειτουργία των τακτικών και εξωτερικών ιατρείων για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Συγκεκριμένα από τις 4 Μάϊου ανοίγει το τηλεφωνικό κέντρο του Γραφείου Υποστήριξης του Πολίτη του Νοσοκομείου (2431350130) για προγραμματισμό ραντεβού των κάτωθι ιατρείων: Διαβητολογικό, Ιατρείο Υπέρτασης,  Οδοντιατρικό, Οφθαλμολογικό και Αιματολογικό. Επίσης θα λειτουργήσει για ραντεβού το Μικροβιολογικό Εργαστήριο αλλά και το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα (Αξονικός Τομογράφος: 2431350186, Μαγνητικός Τομογράφος: 2431350107, Triplex:2431350205).

Από 11 Μαίου 2020 θα ξεκινήσει σταδιακά η επαναλειτουργία και των υπόλοιπων Ιατρείων.

Για την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και την προστασία των πολιτών που προσέρχονται επισημαίνονται τα εξής:

Ανάμεσα στα ραντεβού θα μεσολαβεί περισσότερος χρόνος, ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες διαδικασίες απολύμανσης και να μη δημιουργείται συνωστισμός στους χώρους αναμονής.

Η προσέλευση των ασθενών θα πρέπει να γίνεται 10 λεπτά πριν το προγραμματισμένο ραντεβού και αποκλειστικά από την είσοδο των Εξωτερικών Ιατρείων όπου θα υπάρχει προσωπικό υποδοχής. Προσοχή τυχόν καθυστέρηση μπορεί να οδηγεί σε ακύρωση του ραντεβού.

Όπου δεν απαιτείται συνοδός, συνιστάται ο ασθενής να προσέρχεται μόνος του.

Όλοι όσοι επισκέπτονται το Νοσοκομείο θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν μάσκα, να τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις και τους κανόνες υγιεινής.

Αν υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού και παρατηρούνται συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα, δύσπνοια καλούνται οι πολίτες να μην προσέρχονται στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία και επικοινωνούν με το γιατρό τους τηλεφωνικά.

Προγραμματίζονται τα τακτικά χειρουργεία σύμφωνα με τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προστασίας από το νέο κορονοϊό που υποδεικνύει το Υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι ισχύει ο αυστηρός περιορισμός του επισκεπτηρίου και όπου κρίνεται απαραίτητο, θα υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίδεται ειδική άδεια. Ο συνοδός πρέπει να είναι ενήμερος για την εφαρμογή των προφυλάξεων επαφής και την απολύμανση χεριών.

Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο Νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα ενδεικτικό λοίμωξης αναπνευστικού (πυρετός, δεκατική πυρετική κίνηση, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή).

Επαναλαμβάνεται πως όλοι όσοι επισκέπτονται το Νοσοκομείο θα πρέπει να δηλώνουν στην πύλη το λόγο προσέλευσης τους. Υποχρεωτικά να φορούν μάσκα, να τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις και τους κανόνες υγιεινής.

KRINI LIVE