Στην ουρά για το Κοινωνικό Μέρισμα

Τρικαλινοί και Φαρκαδόνιοι σπεύδουν στις Τράπεζες για να εισπράξουν τα χρήματα του Κοινωνικού Μερίσματος

Μπροστά από τα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης μετρητών και τα ταμεία των τραπεζών βρέθηκαν από το βράδυ της Πέμπτης οι Τρικαλινοί μετά την πίστωση των χρημάτων του κοινωνικού μερίσματος.

Με το που ξεκίνησε η πίστωση των χρημάτων κάθε ηλικίας Τρικαλινοί και Φαρκαδόνιοι δικαιούχοι, που τις προηγούμενες μέρες κατέθεσαν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα έσπευσαν για να λάβουν τα χρήματα με σκοπό να ταχτοποιήσουν οικονομικές εκκρεμότητες, αλλά ταυτόχρονα να αντλήσουν και χρήματα που θα τους εξυπηρετήσουν για τις ημέρες των γιορτών.

Σημειωτέον ότι οι σημερινές πληρωμές αφορούσαν τις αιτήσεις που κατατέθηκαν μέχρι και χθες το μεσημέρι. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 21 Δεκέμβρη ενώ το υπολειπόμενο μέρος των δικαιούχων που κατέθεσαν αιτήσεις μετά τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης αναμένεται να πληρωθεί στις 28 Δεκεμβρίου.

Τα χρήματα είναι αφορολόγητα και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφαιρεθούν από τον λογαριασμό λόγο χρεών σε Εφορία ή Ασφαλιστικά Ταμεία.

Τα ποσά μπορεί να πιστώθηκαν στους λογαριασμούς, αλλά, όπως υπογράμμιζαν οι δικαιούχοι, δεν επαρκούν για να καλύψουν βασικές ανάγκες. Το μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού μερίσματος, όπως εξηγούσαν, προορίζεται για την κάλυψη και την εξόφληση πολλών οφειλών που παρέμειναν σε εκκρεμότητα εδώ και αρκετό διάστημα εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας.

Παράλληλα ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων θα διατεθεί για την αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας και λοιπών φόρων που θα πρέπει να εξοφληθούν μέχρι και το τέλος του έτους.

Στην ουσία ανέφεραν ότι το μέρισμα μπήκε για να βγει άμεσα καλύπτοντας τρέχοντα και παρελθόντα έξοδα, χωρίς ουσιαστικά να καλύπτει Χριστουγεννιάτικα έξοδα των επόμενων ημερών.