Στις βάσεις τους, στις Οργανικές τους και στα σπίτια τους από το 2024!!!

Από 5μελές σε μονοεδρικές θα μετατραπούν πολλές κοινότητες του Δήμου Φαρκαδόνας σύμφωνα με το νέο νόμο του υπουργείου Εσωτερικών

Σημαντικές αλλαγές προβλέπονται στην εκλογή των προέδρων των κοινοτήτων σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. Πλέον πολλοί κοινοτικοί σύμβουλοι από το 2024 δυστυχώς θα πάνε στα μισθωμένα σπίτια τους, θα επιστρέψουν στις βάσεις τους και στις Οργανικές τους Θέσεις των Υπηρεσιών (για τους δημόσιους υπαλλήλους που ευεργετήθηκαν από το νόμο και τις αποσπάσεις) καθώς η πλειονότητα των κοινοτήτων της περιοχής μας, θα διοικείται από ένα μέλος κι όχι πενταμελές κοινοτικά συμβούλια.

Όλα φυσικά θα εξαρτηθούν από την απογραφή του 2021, όπου θα καταμετρηθεί ο πληθυσμός της χώρας μας. Αν υπάρξει μείωση πληθυσμού στα χωριά μας, κάτι αναμενόμενο, τότε πολλές κοινότητες της περιοχής μας, θα διοικούνται από ένα άτομο. Φυσικά όλα αυτά αν ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα της απογραφής μέχρι την άνοιξη του 2023.

Όπως καταγράφει η «ΚΡΗΝΗ LIVE» σύμφωνα με το νέο νόμο Δημοτικές Κοινότητες με πληθυσμό μικρότερο ή ίσο των πεντακοσίων (500) κατοίκων διοικούνται από τον εκπρόσωπο της Δημοτικής Κοινότητας.

Σε αυτή την περίπτωση πολλά χωριά τα οποία σήμερα διοικούνται από 5μελες κοινοτικά συμβούλια από το 2024 θα εκπροσωπούνται μονάχα από ένα άτομο.

Στην προκειμένη περίπτωση Πηνειάδα, Κεραμίδι, Νομή, Πετρόπορος, Γεωργανάδες και Φανερωμένη, θεωρείται βέβαιο ότι θα διοικούνται μονάχα από ένα άτομο, που θα χαρακτηρίζεται εκπρόσωπος κοινότητας κι όχι πρόεδρος. Μονοεδρικές ως είχαν θα παραμείνουν οι κοινότητες Αχλαδοχωρίου, Παναγίτσας και Διασέλλου.

Ο νόμος παράλληλα ορίζει το συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας αποτελείται από τρία (3) μέλη σε δημοτικές κοινότητες με πληθυσμό μεταξύ πεντακοσίων ενός κατοίκων έως τρεις χιλιάδες (501 -3.000) κατοίκων.

Σ’ αυτή την κατηγορία εντάσσονται σίγουρα:

Κοινότητα Γριζάνου από 5 μέλη σήμερα σε 3 μέλη.

Κοινότητα Ζάρκου από 5 μέλη σήμερα σε 3 μέλη.

Κοινότητα Κρήνης από 5 μέλη σήμερα σε 3 μέλη.

Κοινότητα Πετρωτό από 5 μέλη σήμερα σε 3 μέλη.

Κοινότητα Ταξιαρχών από 5 μέλη σήμερα σε 3 μέλη.

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται τρεις κοινότητες. Αυτές είναι οι κοινότητες της Οιχαλίας, των Σερβωτών και του Κλοκοτού.

Στην περίπτωση της Οιχαλίας αν ο πληθυσμός ξεπεράσει τους 3.000 τότε θα διοικηθεί από 5 μέλη, αντί 7 σήμερα. Αν ο πληθυσμός πέσει κάτω των 3 χιλιάδων τότε πραγματικά θα μιλάμε για σφαγή καθώς από τους 7 σήμερα θα πέσουμε στους 3!!!

Στην κόψη του ξυραφιού και οι κοινότητες Σερβωτών και Κλοκοτού οι οποίες ακροβατούν μεταξύ του ενός και των 3 μελών στα συμβούλια. Το πρώτο σενάριο ωστόσο του υποβιβασμού σε μονοεδρική, θεωρείται από πολλούς το πιο βέβαιο.

Για την περίπτωση της δημοτικής κοινότητας Φαρκαδόνας υπάρχουν κάποιες ασάφειες στο νομό. Το πιο πιθανό είναι η Φαρκαδόνα να μην διοικείται από κοινοτικό συμβούλιο, καθώς αποτελεί έδρα Δήμου. Σε αυτή την περίπτωση αναμένονται διευκρινίσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *