Στο πλευρό των Τρικαλινών πολυτέκνων ο Θανάσης Λιούτας

Τα αιτήματα των πολυτέκνων εκαπιδευτικών μετέφερε στην Νίκη Κεραμέως ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, Θανάσης Λιούτας

Τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί μετέφερε στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Νίκη Κεραμέως, ο Βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Λιούτας.

Ο κ. Λιούτας μετέφερε στην υπουργό το μήνυμα πολλών Τρικαλινών, πολύτεκνων αναπληρωτών, οι οποίοι με τον Νόμο Γαβρόγλου αδυνατούν να προσληφθούν τελικά ως αναπληρωτές στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Ο Θανάσης Λιούτας ζήτησε οι πολύτεκνοι αναπληρωτές να μοριοδοτηθούν περισσότερο από ό,τι σήμερα, «πάντοτε κινούμενοι με βάση τις αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας και με γνώμονα το αίσθημα του δικαίου».

Η επιστολή του Τρικαλινού βουλευτή επισυνάπτεται κάτωθι:

«Αξιότιμη Υπουργέ Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Νίκη Κεραμέως,

Αφορμή για την παρούσα επιστολή είναι να θέσω προς ενημέρωσή σας ένα ζήτημα, το οποίο μεταφέρθηκε σε εμένα από πολλούς συμπολίτες μου, πολύτεκνους αναπληρωτές.

Το ζήτημα το οποίο έχει προκύψει έχει σχέση με την εφαρμογή του νόμου 4589/2019, ο οποίος ψηφίστηκε από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως πολύ καλά και εσείς γνωρίζετε, με την ισχύ του νόμου αυτού καθίσταται τελικά εξαιρετικά δύσκολη η πρόσληψη των πολύτεκνων αναπληρωτών στη Δημόσια Εκπαίδευση, καθώς έχει ανατραπεί ο τρόπος μοριοδότησής τους.

Το παραπάνω έχει οδηγήσει τους τελευταίους σε αδιέξοδο, καθώς διαπίστωσαν και διαπιστώνουν τον δραματικό περιορισμό κάθε προοπτικής πρόσληψής τους πλέον στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Πιο απλά, πολύτεκνοι γονείς, οι οποίοι βρίσκονται στη λίστα των αναπληρωτών της Δημόσιας Εκπαίδευσης, βρίσκονται εκτός εργασίας, με συνέπεια την αδυναμία τους συντηρήσουν τις οικογένειές τους.

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ζητήσωοι πολύτεκνοι – αναπληρωτές να μοριοδοτηθούν περισσότερο από ό,τι σήμερα, πάντοτε κινούμενοι με βάση τις αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας και με γνώμονα το αίσθημα του δικαίου.

Θα ήθελα να τονίσω, κλείνοντας την επιστολή μου, ότι δικό μου κίνητρο για να γράψω το μήνυμα αυτό προς εσάς, είναι η αδήριτη πίστη μου στην ανάγκη να στηρίζουμε άμεσα και καίρια τους πολύτεκνους της χώρας μας. Η στήριξη αυτή συμβάλλει ευθέως στη στήριξη της οικογένειας και σαφώς της δημογραφικής μας πολιτικής, που ως γνώμονα πάντοτε έχει την επίλυση του κρίσιμου, εξαιρετικά σοβαρού και κλιμακούμενου προβλήματος της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.».