Στο στόχαστρο επιτήδειων τα προστατευτικά συρματοπλέγματα των λιμνοδεξαμενων του Διασέλλου

Άγνωστοι αφαίρεσαν το προηγούμενο διάστημα τις περιφράξεις από 4 λιμνοδεξαμενές που κατασκευάστηκαν σε ορεινά σημεία του χωριού

Οι κτηνοτρόφοι του Διασέλλου του Δήμου Φαρκαδόνας δεν ζουν μονάχα υπό τον φόβο και τον ενδεχόμενο των ελλείψεων σε νερό για το πότισμα των ζώων τους.

Σύμφωνα με  πληροφορίες του ΚΡΗΝΗ LIVE οι κτηνοτρόφοι κατά το παρελθόν ήρθαν αντιμέτωποι και με τις κλοπές των συρματοπλεγμάτων μέσω των οποίων ήταν περιφραγμένες οι λιμνοδεξαμενές που συγκεντρώνουν νερό για το πότισμα των κοπαδιών τους.

Ειδικότερα οι λιμνοδεξαμένες βρίσκονται διάσπαρτα σε ορεινά σημεία του χωριού και στις οποίες μεταφέρονται τα κοπάδια των ζώων για πότισμα. Βρίσκονται περιφραγμένες με ειδικό πλέγμα, ιδιαίτερα ανθεκτικό για να προστατεύονται ενώ υπάρχει ειδική είσοδος για να μεταφέρονται εντός αυτών τα ζώα. Σκοπός της περίφραξης είναι η προστασία προκειμένου να μην υπάρχει ανεξέλεγκτη είσοδος ζώων που θα μόλυναν τα νερά.

Άγνωστοι χωρίς να γίνουν αντιληπτοί αφαίρεσαν τα συρματοπλέγματα από τέσσερα σημεία που έχουν κατασκευαστεί λιμνοδεξαμενές, προκαλώντας προβλήματα στους χώρους συγκέντρωσης των νερών.

Φυσικά το γεγονός δεν άφησε αδιάφορους τους κτηνοτρόφους καθώς δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα για να υλοποιηθεί το έργο. Οι κτηνοτρόφοι ευελπιστούν τα περιστατικά των κλοπών να εκλείψουν προκειμένου να μειωθούν και τα προβλήματα.