Στο Συνήγορο του Πολίτη για θέματα που «βασανίζουν» την ε.ο. Τρικάλων – Λάρισας

Ο συντοπίτης ιατρός Αχιλλέας Κούμπος και ο καθηγητής Γεωπονίας Λάρισας, κ. Παύλος Τζίμας επικέντρωσαν την προσοχή τους σε διάφορα έργα που κρινόταν αναγκαία να γίνουν τμήμα Φαρκαδόνα-Ζάρκο (φωτισμός, αποκατάσταση ζημιών, καθαριότητα των πάρκινγκ ένθεν της ε.ο. καθώς και περίφραξη της οδού που εκλείπει.)

Ζητήματα που ταλανίζουν την εθνική οδό Τρικάλων – Λάρισας στα διοικητικά όρια των κοινοτήτων Φαρκαδόνας έως εκείνα του Ζάρκου, επικέντρωσαν την προσοχή τους, ο συντοπίτης ιατρός, με καταγωγή την Πηνειάδα, κ. Αχιλλέας Κούμπος και ο καθηγητής Γεωπονίας Λάρισας, κ. Παύλος Τζίμας. Με επαφές και έγγραφα που κοινοποίησαν στις αρμόδιες Υπηρεσίες, αναφερόταν στην ασφάλεια διέλευσης, στην δημόσια υγεία, αλλά και στην προστασία οικόσιτων-άγριων ζώων – περιβάλλοντος. Οι δύο επικέντρωσαν την προσοχή τους σε διάφορα έργα που κρινόταν αναγκαία να γίνουν στο συγκεκριμένο τμήμα (φωτισμός, αποκατάσταση ζημιών, καθαριότητα των πάρκινγκ ένθεν της ε.ο. καθώς και περίφραξη της οδού που εκλείπει.).

Αν και οι δυο δεν έλαβαν απαντήσεις καθώς από τις προφορικές και τις γραπτές αναφορές μεσολάβησε μεγάλο χρονικό διάστημα, αποφάσισαν να απευθυνθούν στην Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη.

Η Ανεξάρτητη Αρχή διερευνώντας το θέμα της αναφοράς και μετά από επαφή που είχε με τις αρμόδιες Υπηρεσίες διαφάνηκε ότι δεν υφίσταται πεδίο διαμεσολάβησης επί του παρόντος.

Όπως υπογραμμίστηκε μέσα από τα έγγραφα των Υπηρεσιών το ζήτημα της καθαριότητας των πάρκινγκ του δρόμου είναι αρμοδιότητα των Δήμων, (τοποθέτηση κάδων, αποκομιδή). Σχετικά με τα έργα σύμφωνα με την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Τρικάλων συνεχίζονται απρόσκοπτα, ενώ αναμένεται και η περίφραξη ένθεν –ένθεν της εθνικής οδού στο συγκεκριμένο κομμάτι προκειμένου να μην εισέρχονται ζώα που κινδυνεύουν να παρασυρθούν ή να δημιουργήσουν ατυχήματα κατά την διέλευση των αυτοκινήτων.