Στο ζενίθ η αγωνία των υποψηφίων των πανελληνίων

Την Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι ανακοινώνονται οι βαθμολογίες στα εξεταζόμενα μαθήματα

Για μια ολόκληρη τριετία εργάστηκαν σκληρά, διάβασαν, συνδύασαν σχολείο και φροντιστήρια, αγχώθηκαν, και βίωσαν τον εξεταστικό Γολγοθά πριν περίπου ένα μήνα. Ο λόγος για τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων που πλέον μετρούν αντίστροφα για την ανακοίνωση των βαθμολογιών στα εξεταζόμενα μαθήματα. Η ώρα της κρίσης πλησίασε για τους ίδιους, καθώς την Παρασκευή, ανακοινώνονται οι βαθμολογίες τους, γεγονός που θα αποδείξει αν τελικά επέτυχαν το στόχο, αυτόν της εισαγωγής σε κάποια σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι καταστάσεις μετά την αποστολή τους στην διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων την Πέμπτη, θα κοινοποιηθούν το πρωί της Παρασκευής στα σχολεία όλου του νομού. Αναμένεται η συνεδρίαση των Λυκειακών Επιτροπών των εξεταστικών Κέντρων και στη συνέχεια ο τελευταίος έλεγχος. Στη 1 περίπου το μεσημέρι, οι βαθμολογικές καταστάσεις αναμένεται να αναρτηθούν στα σχολεία του νομού, θέτοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων και μέσα από την ειδική εφαρμογή results.it.minedu.gov.gr του Υπουργείου Παιδείας. Οι καταστάσεις βαθμολογιών κατά την ανάρτησή τους στις σχολικές μονάδες δεν θα αναγράφουν τα ονομαστικά στοιχεία, αλλά μόνο τους κωδικούς των υποψηφίων και τους βαθμούς τους.

Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών ουσιαστικά οι υποψήφιοι θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μέσω του μηχανογραφικού τις σχολές που ενδιαφέρονται να εισαχθούν και να το οριστικοποιήσουν.

Ήδη πολλοί άρχισαν μια πρόχειρη προσέγγιση, αναμένοντας ωστόσο την τελική την έκδοση των βαθμολογιών, βαδίζοντας μετέπειτα σύμφωνα με τα μόρια που συγκέντρωσαν και συγκρίνοντας πάντα με τις περσινές βάσεις.

Ωστόσο οι χαμηλές επιδόσεις που παρατηρούνται σύμφωνα με πληροφορίες στα μαθήματα της Χημείας, των Μαθηματικών και της Έκθεσης αναμένεται να ρίξουν τις βάσεις εισαγωγής σε αρκετά τμήματα και σχολές κυρίως της περιφέρειας, που δεν προτιμούνται όπως εκείνες των μεγάλων πόλεων.

Σαφή εικόνα αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες με την ανακοίνωση των βαθμολογιών.

KRINI LIVE