Συγκίνηση μπροστά στις εικόνες του μαρτυρίου του Άουσβιτς

Ο πρόεδρος της κοινότητας Κρήνης κ. Σπύρος Μάγγος, μας κοινοποίησε ένα απόσπασμα από το φωτογραφικό υλικό που κατέχει από την πρόσφατη επίσκεψη στο τόπο του μαρτυρίου με αφορμή τη σημερινή Διεθνής Ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος  

Τιμάται σήμερα η Διεθνής Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ημερομηνία επιλέχθηκε επειδή στις 27 Ιανουαρίου 1945 τα προελαύνοντα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς – Μπίρκεναου στην Πολωνία.

Δεκάδες είναι εκείνοι οι δημότες του Δήμου Φαρκαδόνας που επισκέφτηκαν κατά καιρούς και ξεναγήθηκαν στο τόπο του μαρτυρίου, στο Αουσβιτς. Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της κοινότητας Κρήνης κ. Σπύρος Μάγγος.  Ο κ. Μάγγος μας κοινοποίησε ένα απόσπασμα από το φωτογραφικό υλικό που κατέχει από την πρόσφατη επίσκεψη στο τόπο του μαρτυρίου με αφορμή τη σημερινή Διεθνής Ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, της μεγαλύτερης γενοκτονίας στην παγκόσμια ιστορία, υπολογίζεται ότι μόνο στα στρατόπεδα εξολόθρευσης θανατώθηκαν, με τουφεκισμό, καταναγκαστική εργασία, απαγχονισμό και δηλητηριώδη αέρια περίπου τρία εκατομμύρια Εβραίοι. Το σύνολο των Εβραίων που θανατώθηκαν από την άνοδο του Ναζιστικού Κόμματος στην εξουσία μέχρι την κατάρρευσή του ανέρχεται σε έξι περίπου εκατομμύρια. Οι πρακτικές εξόντωσης των Ναζί δεν εξαντλήθηκαν στους Εβραίους.

Το Ολοκαύτωμα χαρακτηρίστηκε από την αποτελεσματική και συστηματική προσπάθεια βιομηχανικής κλίμακας για τη συγκέντρωση και δολοφονία όσων περισσότερων θυμάτων ήταν δυνατό, χρησιμοποιώντας όλους τους πόρους και την τεχνολογία που ήταν διαθέσιμα στο ναζιστικό κράτος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *