Συγκινησιακό το κλίμα στην εκδήλωση του 9ου δημοτικού σχολείου Τρικάλων

Στην καλοκαιρινή εκδήλωση τα παιδιά αποχαιρέτησαν τους συμμαθητές τους που μεταπηδούν στο γυμνάσιο καθώς επίσης και μια εκπαιδευτικό που συνταξιοδοτείται

Συγκινησιακό υπήρξε το κλίμα στην καλοκαιρινή εκδήλωση του 9ου δημοτικού σχολείου Τρικάλων με αφορμή την λήξη του διδακτικού έτους και την έναρξη των θερινών διακοπών. Πέραν της χαράς που προσέφεραν τα παιδιά στην εκδήλωση, η συγκίνηση υπήρξε έκδηλη, από το γεγονός ότι μια μερίδα μαθητών από το Σεπτέμβριο θα μεταπηδήσει από το δημοτικό στο γυμνάσιο, ενώ μια εκπαιδευτικός του σχολείου η κα Ελένη Αγορίτσα, ολοκλήρωσε την επαγγελματική-εκπαιδευτική καριέρα μιας και συνταξιοδοτείται.

Στα δυο αυτά γεγονότα στάθηκαν οι δάσκαλοι και η διεύθυνση του σχολείου. Ανέτρεξαν στο παρελθόν επιβραβεύοντας την προσπάθεια και το έργο της εκπαιδευτικού που πλέον ολοκληρώνει μια σημαντική πορεία, προσφέροντας στην μάθηση και τη γνώση των παιδιών, αφετέρου ευχήθηκαν στους τελειόφοιτους του δημοτικού σχολείου, καλή πρόοδο στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μίλησαν για τις βάσεις που έλαβαν τα παιδιά στην εξάχρονη πορεία στο δημοτικό σχολείο, που αγωνίστηκαν μαζί με τους δασκάλους τους για να λάβουν τα απαραίτητα εφόδια για να συνεχίσουν στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα της καλοκαιρινής εκδήλωσης που διεξήχθη στο προαύλιο του σχολείου το απόγευμα της Πέμπτης, κύλησε με τις δράσεις των μαθητών. Αθλοπαιδιές, ποιήματα, χοροί και τραγούδια σκιαγράφησαν το τοπίο με τους παρευρισκομένους, γονείς και συγγενείς των παιδιών να τους χειροκροτούν με θέρμη.

Ευχή όλων ένα όμορφο καλοκαίρι. Ξεκούραστο με υγεία και ζωντάνια και επιστροφή τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στο ίδιο προαύλιο, στις ίδιες αίθουσες, στα ίδια θρανία για τη συνέχεια της μετάδοσης της γνώσης και της μάθησης.