Συμπαράσταση και υποστήριξη στους υγειονομικούς

Στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας βρέθηκαν σήμερα τα μέλη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Φαρκαδόνας στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης για την Υγεία

Τη φωνή τους με τους με τους υγειονομικούς του νομού κι όλης της χώρας που καθημερινά δίνουν τη μάχη ενάντια στην πανδημία ένωσαν το πρωί της Τρίτης μέλη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Φαρκαδόνας.

Συμμετείχαν στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την Υγεία που έχει καλέσει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καθώς και δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία σε όλη τη χώρα, πραγματοποιώντας επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας.

«Σ’ αυτό το κομβικό σημείο της μάχης με την πανδημία του κορονοϊού και συνολικά της μάχης με τις διαχρονικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας τα συμπεράσματα είναι ξεκάθαρα.

Οι εφαρμοζόμενες πολιτικές των κυβερνήσεων που εναλλάχτηκαν και της ΕΕ αντιμετωπίζουν τη Υγεία ως εμπόρευμα, μια στρατηγική θέση που σήμερα αποδεικνύεται με τον πλέον σκληρό τρόπο επικίνδυνη για τη ζωή και την υγεία του λαού.

Επιπλέον τα αποσπασματικά και ελλιπή μέτρα της κυβέρνησης έρχονται για να συνεχίσουν αυτήν την πολιτική καθώς εξακολουθούν την αποδόμηση του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά στέκονται πλουσιοπάροχα απέναντι σε μεγαλοεπιχειρηματίες της υγείας, βιομηχάνους, εφοπλιστές και μεγαλεμπόρους.», τόνισε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης κα Ευαγγελία Στεργίου.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στηρίζει τα αιτήματα των υγειονομικών και των νοσοκομειακών γιατρών και διεκδικεί μαζί τους, άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Να τους χορηγηθούν όλα τα απαραίτητα μέσα ατομική προστασίας.

Για το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας διεκδικεί:

Άμεση πρόσληψη γιατρών ειδικοτήτων: Παιδίατρου-Ορθοπεδικού –Καρδιολόγου Μικροβιολόγου -Ακτινολόγου.

Άμεση κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων σε μόνιμο Παραϊατρικό προσωπικό: Τεχνολόγων Ακτινολόγου-Παρασκευαστών – Διοικητικό προσωπικό. Καμία απόλυση επικουρικού ή συμβασιούχου

Άμεσα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Έξω ο εργολάβος από το Κ.Υ. στη καθαριότητα.

Άμεσα να αποκατασταθεί με σύγχρονο Τεχνολογικό εξοπλισμό: Το Ακτινολογικό και Μικροβιολογικό εργαστήριο, ώστε να γίνεται ο ακτινολογικός και αιματολογικός έλεγχος, καθώς σήμερα είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν στοιχειώδεις απεικονιστικές και εργαστηριακές εξετάσεις.

Επαρκής και αυξημένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τον απαραίτητο ιατρικό, υλικοτεχνικό, μηχανολογικό και λοιπό εξοπλισμό. Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων υλικοτεχνικής υποδομής στο Κ.Υ.Φ.

Δωρεάν εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες σε όλους ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους ικανότητα.

Να σταματήσουν τώρα οι μετακινούν γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για να μπαλώνουν προσωρινά τις μόνιμες τεράστιες τρύπες του Νοσοκομείου ή άλλες δημόσιες δομές υγείας του Νομού μας.

KRINI LIVE