Συμπαρίσταται στους αγρότες της Κρήνης η Ευαγγελία Στεργίου

Επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές του χωριού, ζητώντας την κάλυψη των ζημιών στο 100% για να προχωρήσουν  στην επανασπορά

Κάλεσμα προς τον ΕΛΓΑ να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να γίνει εκτίμηση των ζημιών και να αποζημιωθούν δίκαια και έγκαιρα οι αγρότες της Κρήνης στο 100% των καταστροφών που υπέστησαν, για να προχωρήσουν στην επανασπορά των χωραφιών τους, απηύθυνε η υποψήφια δήμαρχος Φαρκαδόνας Ευαγγελία Στεργίου.

Η υποψήφια δήμαρχος επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές, συνομίλησε με αγρότες και εμφανίστηκε υπέρμαχη στο να ληφθούν μέτρα και να λειτουργήσει άμεσα το αντιχαλαζικό σύστημα προστασίας που θα προφυλάξει τους παραγωγούς από τέτοια καιρικά φαινόμενα τα οποία είναι συνήθη στην περιοχή Φαρκαδόνας και Τρικάλων.

Όπως ανέφερε η κα Στεργίου οι αγρότες της Κρήνης βρίσκονται σε απόγνωση από τις ζημιές που προκλήθηκαν καθώς βρίσκονται στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου και τα έξοδα που απαιτούνται είναι υψηλά (πετρέλαιο, σπόροι, ΦΠΑ, κ.α.). Οι ζημιές αποτελούν σοβαρό πλήγμα στο εισόδημα των αγροτών αφού καλούνται να καλύψουν οι ίδιοι τα υπέρογκα έξοδα προκειμένου να καλλιεργήσουν εκ νέου τη γη τους.