Συμπληρωματικό κονδύλιο για τους σεισμοπαθείς θα ζητήσει ο Δ. Φαρκαδόνας

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και οι υπάλληλοι συνέταξαν τον φάκελο με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για να τύχει της επιπλέον χρηματοδότησης 

Συμπληρωματική επιχορήγηση αναμένεται να ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμος Φαρκαδόνας για την αποζημίωση οικοσκευών και μικροζημιών των σεισμοπαθών της περιοχής του.

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Φαρκαδόνας το περασμένο Μάρτιο είχε λάβει από το Υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 300.000 ευρώ. Από αυτά τα χρήματα δόθηκαν στους σεισμοπαθείς το έκτακτο βοήθημα των 600 ευρώ σε όσους τα σπίτια τους χαρακτηρίστηκαν κίτρινα, (ακατάλληλα προς κατοίκηση) και κόκκινα (κατεδαφιστέα). Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» από το παραπάνω ποσό υπήρξε υπόλοιπο, το οποίο ωστόσο σήμερα δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες για την αποζημίωση οικοσκευών και μικροζημιών σε οικίες. Μπροστά σ’ αυτά τα δεδομένα ο Δήμος Φαρκαδόνας αποφάσισε να αιτηθεί από τα αρμόδια υπουργεία συμπληρωματικό κονδύλιο για να καλύψει τις ανάγκες. Μάλιστα ο δήμαρχος Φαρκαδόνας, κ. Σπύρος Αγναντής, εμμένει στην αρχική του απόφαση τα χρήματα να πιστωθούν σε μία φάση σε όλους εκείνους τους δικαιούχους, κι όχι σταδιακά, προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και δικαιολογημένα παράπονα.

Ήδη οι έλεγχοι σε οικίες σεισμοπαθών που υπέβαλλαν τις απαραίτητες αιτήσεις τον περασμένο Μάρτιο, ολοκληρώθηκαν από συνεργεία μηχανικών του Δήμου Φαρκαδόνας. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φαρκαδόνας ολοκλήρωσαν τη σύνταξη των πρακτικών με τους δικαιούχους και τα ποσά που αναλογούν σε κάθε περίπτωση. Πλέον όλα είναι έτοιμα για την σύνταξη του πρακτικού και της υποβολής φακέλου μέσω του οποίου θα ζητείται από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών η συμπληρωματική επιχορήγηση προκειμένου ο Δήμος να τύχει της επιπλέον χρηματοδότησης.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας ευελπιστεί ότι η διαδικασία θα τύχει της άμεσης ανταπόκρισης, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα και χωρίς καθυστερήσεις η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων.

Με την θετική ανταπόκριση του υπουργείου και την πίστωση του συμπληρωματικού ποσού, ο Δήμος αναμένεται να προχωρήσει με άμεσες ενέργειες στην πίστωση των χρημάτων στους δικαιούχους.